Jeltje was een ongelukje. Haar moeder was 19, haar vader 16 toen ze elkaar ontmoetten. Het bleef bij die ene keer en negen maanden later kwam Jeltje ter wereld. Ze heeft haar vader nooit gekend; haar moeder is altijd alleen gebleven. Jeltje, nu 32, kreeg in tegenstelling tot haar moeder op jonge leeftijd een relatie. Ze is inmiddels dertien jaar samen met dezelfde vriend. Sinds drie jaar zijn ze getrouwd, ze hebben twee kinderen en er is een derde op komst.

Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Het is een gangbare opvatting dat kinderen probleemgedrag van hun ouders herhalen en moeilijke ervaringen uit hun jeugd per definitie als een last met zich mee torsen. Jeltjes verhaal weerspreekt dat. En verschillende onderzoeken tonen aan dat het heel goed mogelijk is om je, net als zij, te ontworstelen aan de erfenis van je jeugd.

Kind van een alcoholist

Van uiteenlopende problemen wordt verondersteld dat ze op de een of andere manier van ouder op kind worden doorgegeven. De cijfers staven die veronderstelling. De kans dat je als kind van gescheiden ouders zelf ook zult scheiden is twee keer zo groot als bij een kind uit een ongebroken gezin, zo bleek uit een analyse van de scheidingscijfers van het cbs uit 2004. Een

Log in om verder te lezen.