Seksuele voorlichting voor veertigplus

Hoe houd je het als veertiger leuk in bed? De Deense seksuologe Ann-Marlene Henning schreef Make more love: een ‘voorlichtingsboek’ voor veertigplussers. Rond die leeftijd verandert het seksuele systeem namelijk door hormonale veranderingen, zowel bij vrouwen als bij mannen. Zo krijgt een op de twee mannen last van erectieproblemen, en stijgt het testosteronniveau van vrouwen […]

Hoe houd je het als veertiger leuk in bed? De Deense seksuologe Ann-Marlene Henning schreef Make more love: een ‘voorlichtingsboek’ voor veertigplussers.

Rond die leeftijd verandert het seksuele systeem namelijk door hormonale veranderingen, zowel bij vrouwen als bij mannen. Zo krijgt een op de twee mannen last van erectieproblemen, en stijgt het testosteronniveau van vrouwen waardoor ze vaker het initiatief gaan nemen. Verrassend genoeg ontdekken veel mensen pas op latere leeftijd hun seksualiteit. Doordat de prestatiedruk wegvalt of doordat ze minder dagelijkse stress (jonge kinderen, werkdruk) mee naar bed nemen. De mooie artistieke foto’s en de relevante, heldere informatie zijn een bron van inspiratie voor nog meer seksueel plezier.

Boekentip

Make more love

Ann-Marlene Henning
auteur

Oda Salomons

» profiel van Oda Salomons

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Onbevredigend seksleven

Lees verder
Artikel

Stress? Zo voorkom je een burn-out

Wanneer heb je zoveel stress dat een burn-out op de loer ligt? Herken de symptomen op tijd, zodat he...

Lees verder
Artikel

Ssssssh, schatje…!

Lees verder
Advies

Zin maken is niet makkelijk

Lees verder
Advies

We zijn nog steeds niet met elkaar naar bed geweest

Lees verder
Kort

Emotionele ontrouw, dit zijn de symptonen

Lees verder
Advies

Houden vrouwen wel van teder vrijen?

Lees verder
Artikel

Waarom heb ik voordat ik ongesteld word, geen zin in seks?

Lees verder