Meer hartstocht in je relatie? 6 gouden adviezen

1. Handel vanuit het beste in jezelf
We hebben allemaal een boze, wraakzuchtige of luie kant die de kwaliteit van onze seksuele relatie negatief beïnvloedt. Maar we hoeven onze relatie niet te laten bepalen door die kant. Handel liever vanuit het beste deel van jezelf. Dat is de kant die graag een betere seksuele relatie wil.

Training

Versterk je relatie

  • Leer kijken naar je relatiepatronen
  • Ontdek hoe je negatieve patronen kunt doorbreken
  • Geheel vernieuwd
Bekijk de training
Nu maar
€ 55,-

2. Kijk elkaar ook buiten de slaapkamer aan
Een snelle en betekenisvolle maar niet per se makkelijke manier om emotioneel contact te maken, is door een kijk-elkaar-in-de-ogen-experiment te doen. Doe het minstens 5 minuten. Dat voelt in het begin misschien wat gek, maar na verloop van tijd wordt het vanzelf warm en uitnodigend.

3. Knuffel elkaar
Zo houden jullie voeling met elkaar én je krijgt ook meer grip op jezelf. Eén simpele omhelzing kan een opening in je relatie teweegbrengen. Doe het een paar keer per week, praat erover en je relatie verbetert al.

4. Maak oogcontact in bed
Ga op je zij liggen (met of zonder kleren) en kijk elkaar aan. Leg de hoofdkussens ver genoeg uiteen zodat jullie elkaars ogen zien. Jullie mogen elkaar wel aanraken, een hand vasthouden maar de rest is nog even verboden terrein. Dat mag pas als het 100% vertrouwd voelt om elkaar zo aan te kijken.

5. Verander van toon
Neem je meestal het voortouw of laat je je liever leiden? Draai het rollenpatroon eens om. Overleggen eerst even met je partner zodat hij/zij ook weet wat er gebeurt…

6. Waar heeft de ander zin in?
Probeer je tijdens de seks eens niet te focussen op je eigen lichaam maar op je partner: wat voelt hij? Wat wil hij? Als jullie emotioneel betrokken zijn kunnen jullie samen tot ongekende seksuele hoogten komen.