Redding voor relaties

Het nieuwe boek van de beroemde relatietherapeute Sue Johnson staat vol met interessant liefdesonderzoek. Maar wat redacteur Janneke Gieles echt raakt: de mooie inzichten en dialogen uit Johnsons praktijk.

De persoonlijke keuze van redacteur Janneke Gieles

In een ruzie met een geliefde raak ik vaak een beetje de weg kwijt, tussen al die heftige gevoelens en onbenullige details: wie zei precies wat, en hoe was dat bedoeld? Als een doolhof waarin je elkaar en de uitgang kwijtraakt. In de meeste zelfhulpboeken over relaties staan wel wat nuttige tips waarmee je iets sneller uit die doolhof bent. Wie Sue Johnson leest, krijgt een complete kaart van de doolhof, en leert begrijpen waarom we er überhaupt in belanden.

Online basistraining

Versterk je relatie

  • Leer kijken naar de patronen in je relatie
  • Ontdek hoe je negatieve patronen kunt doorbreken
  • Met inspirerende video's en artikelen

bekijk de training
Nu maar
€ 35,-

Sue Johnson is een veelgeprezen Canadese relatietherapeute en liefdesonderzoeker. Haar emotionally focused therapy, eft, hoort bij de effectiefste vormen van relatietherapie. De basis­gedachte van eft is dat liefde een evolutionair belangrijke hechtingsband is, net als de band tussen ouder en kind. We willen zeker weten dat de ander er voor ons is als dat nodig is. Wanneer onze partner emotioneel onbereikbaar is, zijn we kwetsbaar. We reageren vanuit een soort oerangst: met vechten (kritiek, claimen, kom terug!) of vluchten (je afsluiten).

Haar theorie en ervaringen met koppels beschreef Johnson al prachtig en invoelend in Houd me vast. Dit nieuwe boek zegt ongeveer hetzelfde, maar dan met een berg wetenschappelijk liefdesonderzoek als onderbouwing.

Log in om verder te lezen.

auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Familie een veilig gevoel

Kerstmis is ieder jaar hét moment waarop blijkt hoe sterk onze familiebanden zijn. Maar hoe zit het...

Lees verder
Test

Hoe sociaal intelligent ben je?

Wat is het geheim van lange vriendschappen, zijn vakanties goed of slecht voor de liefde en wat is c...

Lees verder
Advies

Mijn man is zo gierig

Lees verder
Interview

Sue Johnson ‘Liefde is geen mysterie’

Lees verder
Advies

Mijn moeder wil dat ik mijn relatie verbreek

Lees verder
Advies

Ik sta meteen in vuur en vlam door een leuke man

Lees verder
Artikel

Samen is het fijner

Lees verder
Advies

Ik wil weg bij mijn man, maar ik ben bang

Lees verder