De persoonlijke keuze van redacteur Janneke Gieles

In een ruzie met een geliefde raak ik vaak een beetje de weg kwijt, tussen al die heftige gevoelens en onbenullige details: wie zei precies wat, en hoe was dat bedoeld? Als een doolhof waarin je elkaar en de uitgang kwijtraakt. In de meeste zelfhulpboeken over relaties staan wel wat nuttige tips waarmee je iets sneller uit die doolhof bent. Wie Sue Johnson leest, krijgt een complete kaart van de doolhof, en leert begrijpen waarom we er überhaupt in belanden.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

Sue Johnson is een veelgeprezen Canadese relatietherapeute en liefdesonderzoeker. Haar emotionally focused therapy (EFT) hoort bij de effectiefste vormen van relatietherapie. De basis­gedachte van eft is dat liefde een evolutionair belangrijke hechtingsband is, net als de band tussen ouder en kind. We willen zeker weten dat de ander er voor ons is als dat nodig is. Wanneer onze partner emotioneel onbereikbaar is, zijn we kwetsbaar. We reageren vanuit een soort oerangst: met vechten (kritiek, claimen, kom terug!) of vluchten (je afsluiten).

Haar theorie en ervaringen met koppels beschreef Johnson al prachtig en invoelend in Houd me vast. Dit nieuwe boek zegt ongeveer hetzelfde, maar dan met een berg wetenschappelijk liefdesonderzoek als onderbouwing.

Log in om verder te lezen.