• NIP Het Nederlands Instituut van Psychologen is de landelijke beroepsvereniging van psychologen.
  • Psyq PsyQ biedt snelle en toegankelijke hulp voor mensen met psychische problemen. Programma Eetstoornissen behandelt mensen voor wie eten en gewicht obsessies zijn. Ieder mens is dagelijks met eten bezig. Ook kent iedereen wel tijdelijke periodes waarin je door spanning minder eet of juist veel gaat eten. Als deze periodes niet meer overgaan, kan er sprake zijn van een eetstoornis.  U kunt hier bovendien een test invullen om te kijken of er misschien sprake is van een eetstoornis.
  • Centrum voor Eetstoornissen Ursula Centrum Eetstoornissen Ursula is het grootste en meest gespecialiseerde centrum voor de behandeling van eetstoornissen in Nederland. Voorbeelden van eetstoornissen zijn anorexia nervosa, boulimia nervosa en eetbuistoornis (binge eating disorder). Ursula biedt poliklinische, deeltijd en klinische specialistische behandelingen aan mensen met een eetstoornis. Daarnaast wordt in dit centrum wetenschappelijk onderzoek gedaan.
  • De Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa (SABN) is een landelijke organisatie voor mensen met een eetstoornis en voor mensen in hun omgeving. De SABN geeft voorlichting over het ontstaan, het verloop en de behandelmogelijkheden van eetstoornissen zoals anorexia, boulimia en binge eating disorder. Daarnaast geeft de Stichting mensen die op welke manier dan ook met een eetstoornis te maken hebben, de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.