Maak zin! en 20 andere tips voor een beter seksleven

Nederlandse stellen geven hun seksleven een mager zesje, zo bleek uit onderzoek. Na verloop van tijd is de spanning eraf en verdwijnt de lust. Maar daar is iets aan te doen.

Verhelp je ergernissen
Wat je normaal gesproken als seksueel opwindend ervaart, kan vervelend worden als er irritaties zijn op andere gebieden. Je partner doet zijn taken in het huishouden niet, of laat nooit meer merken hoeveel je voor hem betekent. Vooral vrouwen zijn daar gevoelig voor, en krijgen soms minder zin in seks in reactie op andere ergernissen.

Breng daarom in kaart wat er niet lekker loopt in jullie relatie, zoek een oplossing waar jullie je beiden in kunnen vinden, en schroef de ‘positieve’ aandacht op.

Word een team
Zien jullie elkaar weinig, doe dan meer dingen samen: in de tuin werken, boodschappen doen of een uitstapje maken met het hele gezin. Je versterkt daarmee het gevoel dat je samen emotioneel in je relatie investeert. De stap naar seks is dan minder groot dan wanneer je langs elkaar heen leeft, en er opeens gevreeën moet worden.

Laat elkaar (even) los
Mensen die lang samen zijn, raken vaak met elkaar versmolten. De ander is zo vertrouwd geworden dat de seksuele opwinding verdwijnt. Seksuele spanning creëer je in dat geval door meer dingen te doen zonder elkaar. Pak een oude hobby op, of ga een paar dagen weg met een

Log in om verder te lezen.
auteur

Pieternel Dijkstra

Ben je ook een beetje verlegen, onzeker of makkelijk van streek? Zie je op tegen praatjes met onbekenden, en drukke feesten?

» profiel van Pieternel Dijkstra

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Seks op de divan

Sommige mannen zijn op seksueel gebied zo onzeker, dat ze nog nooit met een vrouw naar bed zijn gewe...

Lees verder
Artikel

Flirten kun je leren

Leuk hoor, dat online daten. Maar uiteindelijk speelt het echte verleiden zich toch af in het offlin...

Lees verder
Column

Geen zin

Lees verder
Artikel

Vrouwen hebben niet zomaar seks

Lees verder
Interview

Sophie Hilbrand: ‘Een derde burn-out kan ik misschien niet voorkomen’

Lees verder
Artikel

5 tips voor een beter seksleven

Lees verder
Artikel

Waarom onze seksualiteit zich niet in hokjes laat stoppen

Lees verder
Artikel

Seks helpt tegen stress

Lees verder