De vraag

Ik kan er niet tegen als mijn man me aanraakt

Hallo Karin,
Mijn man zorgt financieel voor me en luistert met regelmaat naar me. Hij geeft me soms advies, maar ik voel me niet verbonden, ik voel geen intimiteit. We vrijen heel zelden. Ik kan niet hardop zeggen dat ik van hem hou, maar ik zou ook niemand anders weten waarmee ik een relatie zou willen. Ik voel trouwens überhaupt niet zo veel.

Ik ben eenzaam in mijn relatie en bovendien zien we elkaar ook niet veel. Ik verlang naar meer intimiteit maar wil ook volledig mijn eigen gang gaan. En als ik bij hem ben wil ik weg. Als hij me aanraakt ervaar ik dat alsof ik misbruikt word en wijs ik hem af.

Vriendelijke groeten,
Jacky

Het advies

Karin Wagenaar


Beste Jacky,
Wat je beschrijft is een ingewikkeld dubbel gevoel: enerzijds verlang je naar meer intimiteit maar anderzijds voelt aanraking als misbruik en wil je je eigen gang gaan. Dat moet erg lastig voor je zijn. Als ik het zo lees, dan is er voldoende stabiliteit in de relatie maar mist de passie. In veel relaties gebeurt dat.

Het is hard werken om die intimiteit te maken, en daar heb je twee mensen voor nodig. Ben jij bereid om te investeren in deze relatie? Is je man dat ook? Of zijn er gevoelens van angst die je weerhouden om intiemer contact met hem aan te gaan? Ga bij jezelf te rade wat het je waard is. Soms kan de afweging zo uitvallen dat je bij elkaar blijft ondanks de geringe intimiteit. Soms kies je voor het bespreken van de eenzaamheid en is een bezoek aan een therapeut misschien een goede optie. Het lijkt me goed om te onderzoeken wat de achterliggende oorzaak is van je tegenstrijdige gevoelens.

Met vriendelijke groet,
Karin Wagenaar

  • Karin Wagenaar is relatietherapeut. Voor meer informatie over haar methode Emotionally focused therapy en artikelen, neem een kijkje op haar website: www.wagenaar-psychotherapie.nl

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

‘Er mag best meer tegen mij geslijmd worden!’

Roos Vonk is gespecialiseerd in eerste indrukken. Ze werd anderhalf jaar geleden benoemd tot hoogler...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Advies

Man met autisme: ‘Mijn leidinggevende ziet mijn kwaliteiten niet’

Lees verder
Advies

Hij wil mijn rolstoel niet duwen in het openbaar

Lees verder
Artikel

Blijvend blij met elkaar

Lees verder
Artikel

Het spook van de ontrouw

Lees verder
Advies

Ik zoek steeds het conflict op

Lees verder
Advies

Mijn man wil me niet aanraken

Lees verder
Artikel

Leeftijdsverschillen

Lees verder