Je gevoelens echt voelen

De wisselende stemmingen van vrouwen vormen juist hun kracht, zo luidt de verfrissende opvatting van psychiater Julie Holland in Moody bitches. We zijn immers van origine gewend ons aan te passen aan de natuur; daarom vormen hormonale schommelingen juist de basis voor de sensitiviteit van vrouwen en hun vermogen om in te spelen op de […]

De wisselende stemmingen van vrouwen vormen juist hun kracht, zo luidt de verfrissende opvatting van psychiater Julie Holland in Moody bitches. We zijn immers van origine gewend ons aan te passen aan de natuur; daarom vormen hormonale schommelingen juist de basis voor de sensitiviteit van vrouwen en hun vermogen om in te spelen op de omgeving. We hebben het echt nodig om onze gevoelens te voelen, in plaats van ze te onderdrukken met valium, antidepressiva en slaapmiddelen die de farmaceutische industrie ons opdringt, is Hollands centrale boodschap. Vrouwen zijn juist verdrietig en angstig doordát ze hun gevoelens wegduwen.

Moody bitches is een geruststellend betoog waarin Holland vrouwen hun lichaam en mood swings beter laat begrijpen; zowel de dagelijkse als die in heftige hormoonvolle tijden als menstruatie, zwangerschap, borstvoeding en overgang.

Boekentip

Moody Bitches

Julie Holland
auteur

Oda Salomons

» profiel van Oda Salomons

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Na tien jaar nog heimwee

Lees verder
Test

Hoe sociaal intelligent ben je?

Wat is het geheim van lange vriendschappen, zijn vakanties goed of slecht voor de liefde en wat is c...

Lees verder
Advies

Er komt niets uit mijn vingers

Lees verder
Advies

Hoe weet je of je depressief bent?

Lees verder
Advies

Zal ik liegen over mijn depressie?

Lees verder
Advies

Ik heb zo’n last van stemmingswisselingen

Lees verder
Artikel

Hoe gevoelig ben je voor andermans emoties?

Lees verder
Advies

Ik kwijn weg in het buitenland

Lees verder