Elize Been: ‘We voeren nooit heel persoonlijke gesprekken, maar de avond voor deze shoot vroeg ik naar haar dromen en hoe ze haar leven voor zich had gezien. Mijn moeder antwoordde dat er vroeger nooit werd gevraagd of je gelukkig bent. Ze wilde eigenlijk tuinarchitect worden, maar haar vader vond dat ze de zorg in moest gaan, net als haar tweelingzus. Dat heeft ze toen gedaan.

Echt praten met je ouders

Echt praten met je ouders

Hoeveel weet je eigenlijk van je ouders? Van de mooie en moeilijke momenten in hun leven, van hun li...

Lees verder

Mijn moeder en ik zijn heel verschillend. Zij trouwde, kreeg jong haar eerste kind en heeft een bed & breakfast aan huis. Ik leid een werelds leven, reis veel, ben onafhankelijker. Ik zou er moeite mee hebben als iemand mijn leven zo zou bepalen als haar vader deed, maar zij vond het prima.

Toch ontdekten we die avond ook overeenkomsten tussen ons: we zijn allebei huismussen. Deze fotoshoot heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Mijn moeder vond het heel spannend, maar deed het voor mij en uit nieuwsgierigheid naar mijn wereld.

“Een dag met een gouden randje,” zei ze na afloop. Dat was het voor mij ook. Ik zie haar nu meer als vrouw, niet meer alleen als moeder. Het lijkt me heel fijn om vaker zo met haar te praten.’

Laat familiepatronen los – maak je eigen keuzes
Training

Laat familiepatronen los – maak je eigen keuzes

  • Herken én doorbreek je belemmerende familiepatronen
  • Ontdek hoe je je eigen pad kunt bewandelen en voel je vrijer
  • Inspirerende video’s en opdrachten onder begeleiding van een contextueel therapeut
Bekijk de training
Nu maar
69,-
Dit stuk komt uit Echt praten met je ouders.