‘Ik heb niks te verbergen’

Angelique van den Burg (35), sportschool­instructrice ‘Laatst had ik op een galafeest een jurk aan met een open rug en blote armen. Zodra ik mezelf zo laat zien, komen er altijd mensen naar me toe die me aanspreken op mijn uiterlijk. Ook nu weer. “Wat dápper!” zeiden ze. Dan denk ik, hoezo dapper? Waarom zou ik mijn littekens verbergen, ik hoef me toch nergens voor te schamen?

Training Leer loslaten
Training

Training Leer loslaten

  • Leer accepteren in plaats van vechten
  • Leer de controle los te laten
  • Leer te leven volgens je waarden
Bekijk de training
Nu maar
79,-

Het was een stom ongelukje. Ik was twaalf, snoepte in de keuken uit een pan die op het vuur stond en mijn blouse vatte vlam. Ik had derdegraads brandwonden over de hele linkerkant van mijn lichaam.

In het ziekenhuis was ik vooral bezig met overleven en beter worden. Ik had veel te veel pijn om me druk te maken over hoe ik eruit zou komen te zien. En in de eerste jaren na het ongeluk was het vooral mijn moeder die bang was dat ik geïsoleerd zou raken en nooit een vriendje zou krijgen. Bij mij kwam het niet eens op dat mensen mij niet aardig of onaantrekkelijk zouden vinden vanwege een paar brandwonden. Mijn moeders angst had zo zijn voordelen; ik mocht ineens heel veel,

Log in om verder te lezen.