Als ik íets zou willen leren, is het loslaten. Ik kan gekweld worden door schuldgevoel over een keuze die ik al lang heb gemaakt, of door boosheid over iets wat ik niet kan veranderen. Zoals die keer dat mijn geliefde het gedrag en wanbeleid van zijn baas aan de kaak stelde. Niet zijn baas, maar hijzelf werd het bedrijf uit gewerkt. Bij vlagen word ik niet alleen boos om het onrecht en de leugens, maar vooral: om het feit dat het me dwarszit.

Training Leer loslaten
Training

Training Leer loslaten

  • Leer accepteren in plaats van vechten
  • Leer de controle los te laten
  • Leer te leven volgens je waarden
Bekijk de training
Nu maar
79,-

Gelukkig is loslaten te leren, lees ik op de site van Maarten Klatte. Klatte is opgeleid als arts, maar meer geïnteresseerd in gezond blijven dan in ziekte. Naast voedings- en bewegingsadvies geeft hij training in de Sedona-methode. Daarmee kun je door het beantwoorden van simpele vragen besluiten ongewenste gedachten en gevoelens naast je neer te leggen. Die luiden: kun je de gedachte of het gevoel toelaten? Zou je het ooit kunnen loslaten? Kun je het op dit moment loslaten? De methode is genoemd naar de woonplaats van de bedenker van dit ‘afpel-proces’.

‘Loslaten is een belangrijke component van welbevinden, maar we leren er niks over,’ zegt Maarten Klatte. ‘Als je negatieve gevoelens, stress en spanning

Log in om verder te lezen.