Jan Marijnissen

1. Consciëntieusheid

‘Mijn bureau is altijd leeg. Alle e-mails, alle post, ik wil het zo snel mogelijk hebben afgehandeld, dat is mijn eerste reflex. Er zit een diepere hang naar vrijheid achter: als ik alles af heb, kan ik doen wat ik wil. Mensen zeggen vaak dat ze het druk-druk-druk hebben, en ik héb het ook druk-druk-druk, maar ik heb óók altijd tijd. Ik zit nooit op hete kolen als ik een gesprek voer met mensen; ik kan echt aandacht voor ze hebben.

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder
Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Ik ben goed in focussen: laat de rotzooi de rotzooi en houd je doel in het vizier. Toen ik vroeger lasser was, werkte ik midden in een teringzooi. Maar het eindproduct was mooi en goed, doordat ik me puur richtte op wat ik moest doen. Ik heb geleerd wat discipline is. Er zijn echt duizend dingen waardoor je je kunt laten afleiden, met als gevolg dat je nergens meer toe komt. Mijn mobiele telefoon staat altijd uit, en als ik in gesprek ben, komt er niemand binnen. Dat weten mijn collega’s van me.

Maar of ik nou consciëntieus ben? In ieder geval niet qua gezondheid, want ik rook twee pakjes per dag,

Log in om verder te lezen.