Hoge borstkas, lage stem

Wie?Janneke GielesWat?Workshop CharismaWaar?University of Life, tel.: 030-7504066, www.anatol.nlCursusleider: Anatol Kuschpèta

Redactrice Janneke Gieles vergroot haar charisma

Concentratie. Een paar meter verderop staat een medecursist en ik ga hem zo charismatisch mogelijk de hand schudden. Stap voor stap werk ik af wat ik heb geleerd. Duim en wijsvinger tegen elkaar – rechtop staan – ademhaling laag. In vertraagd tempo loop ik op hem af en zeg met een diepe stem: ‘Hallo, ik ben Janneke.’ Ook mijn medecursist zegt met zo veel mogelijk uitstraling zijn naam. We knikken naar elkaar, en lopen vervolgens meteen door naar een andere deelnemer, om ons zo mogelijk nóg charismatischer voor te stellen.

We zijn aan het oefenen op de workshop Charisma. Hoewel ik de dag nog start met het idee dat charisma iets is dat je hebt of niet, overtuigt cursusleider Anatol Kuschpèta ons ervan dat het voor een groot gedeelte te leren is: iedereen kan gevoel en gedrag aanleren waarmee je charismatischer overkomt op anderen.

Maar voordat we te weten komen hóé, moeten wat geduld hebben: de ochtend zit bomvol informatie over de werking van de hersenen, het lichaam en het onderbewustzijn. Via alle mogelijke kanalen wordt de informatie op ons afgevuurd: filmpjes, powerpointpresentaties, muziek en uitleg van de cursusleider. ‘Ik bouw zelfvertrouwen op bij

Log in om verder te lezen.
auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Bestaat het Mozart-effect wel?

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Het nut van een dut

Een middagdutje van 30 tot 60 minuten kan wonderen doen – ook voor oudere kinderen.

Lees verder
Artikel

Boksen op muziek met tae bo

Lees verder
Interview

Hoe ons brein opbloeit van muziek

Lees verder
Artikel

Poli voor sombere musici

Lees verder
Artikel

Hebben dieren gevoel voor ritme?

Lees verder
Verhaal

Hoe reageer jij op zintuiglijke prikkels?

Lees verder
Artikel

Wat doet muziek met onze hersenen?

Lees verder