Je hebt met zorg je studie gekozen, en daarna met zorg een baan gezocht. Het werk ligt je, je houdt van je vak. Maar toch – nu je er alweer een aantal jaar in meedraait, begint het te kriebelen. Als het niet zo vreselijk klonk, zou je zeggen: de uitdaging is eraf. Wat nu?

Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een behulpzame stap bij zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt jou in de zoektocht naar je ideale coach.

Coach zoeken

‘Zorg dat je meer loopbaanrollen verwerft,’ zegt hoogleraar Hans Hoekstra. ‘Waarschijnlijk heb je er te weinig. Voor langdurig plezier in je werk moet je er minstens twee of drie op je repertoire hebben. Hoe meer je er hebt, hoe groter je arbeidsvreugde en je marktwaarde.’

Hans Hoekstra is hoogleraar Personeelspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en senioradviseur research bij adviesbureau gitp. Sinds een paar jaar doet hij onderzoek naar de manier waarop de loopbanen van hogeropgeleiden in Nederland zich ontwikkelen. Onlangs introduceerde hij het concept van ‘loopbaanrollen’. Het idee daarachter is dat we allemaal ons werk nét even anders doen dan onze voorgangers of directe collega’s; iedereen geeft binnen bepaalde grenzen zelf invulling aan zijn of haar functie. De manier waarop je dat doet, wordt deels bepaald door je persoonlijkheid en deels door je werkervaring, en vormt vaak een rode draad in je loopbaan.

Zo kan

Log in om verder te lezen.