‘Op school wilde ik altijd al goed presteren, hoge cijfers halen. Na het hbo ben ik aan een universitaire opleiding begonnen, maar die heb ik niet afgemaakt. Ik was bang dat ik de exacte vakken niet zou halen en zag te veel op tegen het schrijven van een scriptie.

Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Sindsdien werk ik als groepsleider in de gehandicaptenzorg, nu alweer acht jaar. Maar met enige regelmaat loop ik te piekeren of ik wel geschikt ben voor dit werk. Ik ben bang dat mijn collega’s of mijn leidinggevenden zullen zeggen dat ik dingen niet af heb of oppak. Ik heb namelijk de neiging om taken voor mij uit te schuiven of ze uit de weg te gaan, uit angst dat ik ze toch niet tot een goed einde breng. Hierdoor heb ik op vorige werkplekken wel eens kritiek gekregen op mijn functioneren.

Het omgaan met mensen lukt me tijdens mijn werk goed, maar als ik bepaalde organisatorische dingen moet doen, slaat de paniek toe. Wanneer ik een behandelplan moet schrijven bijvoorbeeld. Dan zie ik een voorbeeld van een ander en denk ik: “Zo goed kan ik dat nooit”. Of ik word zenuwachtig als ik denk aan mijn collega’s die het

Log in om verder te lezen.