Echtscheiding en ADHD

Als uw kind ADHD heeft, is de kans dat uw relatie stukloopt twee keer zo groot, ontdekten onderzoekers aan de Universiteit in Buffalo.

Bijna een kwart van de 282 onderzochte ouderparen blijkt gescheiden tegen de tijd dat het ADHD-kind 8 jaar was. Ouders die dan nog bij elkaar zijn, hebben volgens de onderzoeksgegevens daarna geen verhoogde scheidingskans meer.

Dit is het eerste onderzoek dat aantoont dat het lastige gedrag van kinderen met ADHD een negatieve invloed heeft op de relatie van hun ouders. De onderzoekers vermoeden dat dit komt doordat de ouders ruzie krijgen over de juiste aanpak van dit kind en zich vaak niet gesteund voelen door elkaar. Als het kind bovendien een oppositionele opstandige gedragsstoornis of een antisociale gedragsstoornis heeft, is het risico op echtscheiding nog groter.

De onderzoekers adviseren behandelaars van kinderen met ADHD en andere lastig gedrag, om alert te zijn op huwelijksproblemen bij de ouders.

Bron: University at Buffalo

  • Hoe ga je er als volwassene mee om als je kind ADHD heeft – of als je zélf ADHD hebt? Plusabonnees lezen verder in dossier ADHD
  • Verbeter uw relatie Tests, dossiers, forumdiscussies en adviezen van de relatie-expert: op deze themapagina alles over een fijn liefdesleven.
auteur

Oda Salomons

» profiel van Oda Salomons

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Hou je hersens erbij!

Dat ADHD zijn oorzaak vindt in de hersenen, is te simpel gezegd. Maar er zijn wel verschillen gevond...

Lees verder
Test

Hoe groot is je emotionele inzicht?

Welke emotie kun je het best tonen als je onderhandelt over de prijs van een auto? Heb je meer plezi...

Lees verder
Artikel

Scheiden en doorgaan

Lees verder
Advies

Zal ik gaan scheiden?

Lees verder
Artikel

Alles onder controle?

Lees verder
Artikel

ADHD-medicatie verbetert schoolprestaties

Lees verder
Kort

ADHD’er heeft meer stress

Lees verder
Artikel

Positief omgaan met ADHD

Lees verder