Bijna een kwart van de 282 onderzochte ouderparen blijkt gescheiden tegen de tijd dat het ADHD-kind 8 jaar was. Ouders die dan nog bij elkaar zijn, hebben volgens de onderzoeksgegevens daarna geen verhoogde scheidingskans meer.

Hoera! We bestaan 40 jaar

En dat vieren we met winacties en gratis downloads, 40 dagen lang. Feest je mee?

Ja, ik feest mee

Dit is het eerste onderzoek dat aantoont dat het lastige gedrag van kinderen met ADHD een negatieve invloed heeft op de relatie van hun ouders. De onderzoekers vermoeden dat dit komt doordat de ouders ruzie krijgen over de juiste aanpak van dit kind en zich vaak niet gesteund voelen door elkaar. Als het kind bovendien een oppositionele opstandige gedragsstoornis of een antisociale gedragsstoornis heeft, is het risico op echtscheiding nog groter.

De onderzoekers adviseren behandelaars van kinderen met ADHD en andere lastig gedrag, om alert te zijn op huwelijksproblemen bij de ouders.

Bron: University at Buffalo

  • Hoe ga je er als volwassene mee om als je kind ADHD heeft – of als je zélf ADHD hebt? Plusabonnees lezen verder in dossier ADHD
  • Verbeter uw relatie Tests, dossiers, forumdiscussies en adviezen van de relatie-expert: op deze themapagina alles over een fijn liefdesleven.