Wij zijn ons brein. Maar dat brein zit niet alleen in ons hoofd. Het zit ook in onze buik: in de darmflora. Heb je een zwakke maag, klik dan vooral snel verder, want dit artikel gaat over hele vieze dingen.

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest
Training

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest

  • Leer je omgaan met overprikkeling en overspoeling 
  • Ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn
  • Creëer je meer balans met behulp van de polyvagaaltheorie
Bekijk de training
Nu maar
69,-

Zo. Dan kunnen we het nu over poep gaan hebben. Want daarnaar is de laatste jaren interessant onderzoek gedaan. Mensenpoep, maar vooral muizenpoep. Om preciezer te zijn: naar muizenpoep uit de darmpjes van de ene muis die in de darmpjes van de andere werd ingebracht. En naar het effect dat dat had op de kleine ontvanger.

Muizen mogen dan geen mensen zijn, waardoor onderzoek met muizenpoep ook niet één op één vertaald kan worden naar mensen, maar de uitkomsten van dergelijke proefjes zijn niettemin erg boeiend voor wie in psychologie is geïnteresseerd.

Want wat blijkt: als je een laboratoriummuis met een angstig karaktertje een ‘poeptransplantaat’ geeft van een dapperder labmuis, gaat zo’n bange muis zich anders gedragen. Hij wordt óók ondernemender. Durft ineens van torentjes af te springen, of een eindje door water te lopen.

Log in om verder te lezen.