De relatiecyclus

Wanneer mannen honger hebben, vinden ze dikke vrouwen aantrekkelijker. En na een verloren voetbalwedstrijd is de kans op huiselijk geweld groter. Dit soort opmerkelijke onderzoeksweetjes staat in Intieme relaties, geschreven door psycholoog en onderzoeker Wim Koomen. Hij geeft een vermakelijk overzicht van alles wat er bekend is over de liefde, geordend naar elke fase van […]

Wanneer mannen honger hebben, vinden ze dikke vrouwen aantrekkelijker. En na een verloren voetbalwedstrijd is de kans op huiselijk geweld groter. Dit soort opmerkelijke onderzoeksweetjes staat in Intieme relaties, geschreven door psycholoog en onderzoeker Wim Koomen. Hij geeft een vermakelijk overzicht van alles wat er bekend is over de liefde, geordend naar elke fase van de relatie. Het enige dat dit boek tegen zich heeft, is dat het het zoveelste boek over de liefde is. Veel onderzoek staat ook in andere recente boeken over dit onderwerp. Het laatste hoofdstuk is wél onderscheidend: over de invloed van het krijgen van kinderen op je relatie, en de opvoeding van baby tot puber. Waarmee de cirkel rond is: die puber gaat zelf naar een relatie op zoek.

Wim Koomen, Intieme relaties, Bert Bakker, € 19,95

auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Hoe ga ik constructief om met het overspel van mijn vriend?

Lees verder
Branded content

Niet meer moe, 7 tips voor meer vitaliteit

Na een lange werkdag ben je al snel geneigd op de bank te ploffen met de afstandsbediening en een gl...

Lees verder
Test

Ontdek je liefdesstijl

'Mensen hebben vaak geen idee hoe ze zich gedragen in een relatie'.

Lees verder
Advies

Al 13 jaar tevreden met mijn relatie, maar is dit alles?

Lees verder
Artikel

‘Ja, maar…’

Lees verder
Artikel

Kan ik wel op je bouwen?

Lees verder
Advies

Mijn vrouw wil intimiteit en ik seks

Lees verder
Column

‘Je bent de eerste therapeut die ons wegstuurt’

Lees verder
Artikel

Als je écht van me zou houden…

Lees verder