Mijn dagen zijn vol haast. Dat begint al als om zeven uur de wekker gaat – hup, douchen; hup, dochter uit bed praten; huphup, muesli naar binnen werken, krant scannen; hopla, dochter op school afleveren – en eindigt pas wanneer ik tegen elf uur ?’s avonds, als het huis aan kant en de krant helemaal uit is, in bed kruip. Hoewel, zelfs dan heb ik haast. Want al zou ik liefst tot half één lezen, ik moet acht uur slaap hebben, dus ik moet nu in slaap vallen.

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest
Training

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest

  • Leer je omgaan met overprikkeling en overspoeling 
  • Ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn
  • Creëer je meer balans met behulp van de polyvagaaltheorie
Bekijk de training
Nu maar
69,-

Hoe doen andere mensen dat toch? vraag ik mezelf regelmatig af. Ik veer dan ook op als ik van de training 1 dag voor jezelf hoor: een ‘intensieve doch rustgevende dag’ voor mensen die ‘willen ontdekken hoe zijzelf en hun omgeving ertoe kunnen bijdragen om een minder gehaast leven te leiden’.

En dus kom ik voor deze ene keer ook op zaterdag om zeven uur uit bed. Nog gestrester dan anders, want – zo hebben trainsters Frederike Mewe en Tamara Peers me nadrukkelijk gemaild – ik moet om 9.25 uur en geen minuut later op het Scheveningse strand staan. ‘Zodat je je lekker gehaast zou voelen,’ verklaren de psychologen grijnzend, als ik eenmaal ter plekke naar de reden

Log in om verder te lezen.