Als een guppievrouwtje uit twee mannetjes mag kiezen en daarna ziet hoe een ander vrouwtje degene kiest die ze net heeft afgewezen, zal ze de volgende ronde haar keuze veranderen. Plotseling vindt ze de sukkel die ze eerst niet moest, toch het leukst. Een man wordt sexy als ándere vrouwen hem leuk vinden.

Training Meer genieten van seks
Training

Training Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
45,-

Een man die ooit heeft meegemaakt dat zijn ex – die hem in allerlei opzichten niet meer vond deugen – hem opeens terug wil hebben nu hij een andere vrouw heeft leren kennen, heeft dat mechanisme aan den lijve ondervonden.

Evolutiebiologen verklaren dit wonderlijke fenomeen met de ‘hypothese van de sexy zonen’. De gedachte is als volgt: wanneer een vrouwtje zich laat bevruchten door een mannetje dat populair is bij andere vrouwtjes, bestaat grote kans dat haar zonen de volgende generatie vrouwtjes ook weer het hoofd op hol zullen brengen. De genen van moeder hebben via haar sexy, populaire zonen meer kans zich te verspreiden.

Misschien is dit wat er onbewust speelt bij meisjes die zwijmelen over de populairste jongen in de klas en zich voorstellen hoe mooi hun gezamenlijke kinderen wel niet zouden zijn. In de verte horen ze de bakvissen in de volgende generatie al op dezelfde manier zwijmelen over hún zoon.