Als een guppievrouwtje uit twee mannetjes mag kiezen en daarna ziet hoe een ander vrouwtje degene kiest die ze net heeft afgewezen, zal ze de volgende ronde haar keuze veranderen. Plotseling vindt ze de sukkel die ze eerst niet moest, toch het leukst. Een man wordt sexy als ándere vrouwen hem leuk vinden.

Training

Versterk je relatie

  • Leer kijken naar je relatiepatronen
  • Ontdek hoe je negatieve patronen kunt doorbreken
  • Geheel vernieuwd
Bekijk de training
Nu maar
€ 55,-

Een man die ooit heeft meegemaakt dat zijn ex – die hem in allerlei opzichten niet meer vond deugen – hem opeens terug wil hebben nu hij een andere vrouw heeft leren kennen, heeft dat mechanisme aan den lijve ondervonden.

Evolutiebiologen verklaren dit wonderlijke fenomeen met de ‘hypothese van de sexy zonen’. De gedachte is als volgt: wanneer een vrouwtje zich laat bevruchten door een mannetje dat populair is bij andere vrouwtjes, bestaat grote kans dat haar zonen de volgende generatie vrouwtjes ook weer het hoofd op hol zullen brengen. De genen van moeder hebben via haar sexy, populaire zonen meer kans zich te verspreiden.

Misschien is dit wat er onbewust speelt bij meisjes die zwijmelen over de populairste jongen in de klas en zich voorstellen hoe mooi hun gezamenlijke kinderen wel niet zouden zijn. In de verte horen ze de bakvissen in de volgende generatie al op dezelfde manier zwijmelen over hún zoon.