Spiegelbeest: Bakvissendroom

Als een guppievrouwtje uit twee mannetjes mag kiezen en daarna ziet hoe een ander vrouwtje degene kiest die ze net heeft afgewezen, zal ze de volgende ronde haar keuze veranderen. Plotseling vindt ze de sukkel die ze eerst niet moest, toch het leukst. Een man wordt sexy als ándere vrouwen hem leuk vinden. Online training […]

Als een guppievrouwtje uit twee mannetjes mag kiezen en daarna ziet hoe een ander vrouwtje degene kiest die ze net heeft afgewezen, zal ze de volgende ronde haar keuze veranderen. Plotseling vindt ze de sukkel die ze eerst niet moest, toch het leukst. Een man wordt sexy als ándere vrouwen hem leuk vinden.

Online training

Van single
naar samen

  • Leer wat je valkuilen zijn in de liefde
  • Ontdek welk relatietype je bent
  • Kom erachter wat voor partner bij je past

bekijk de training
Nu maar
€ 67,50

Een man die ooit heeft meegemaakt dat zijn ex – die hem in allerlei opzichten niet meer vond deugen – hem opeens terug wil hebben nu hij een andere vrouw heeft leren kennen, heeft dat mechanisme aan den lijve ondervonden.

Evolutiebiologen verklaren dit wonderlijke fenomeen met de ‘hypothese van de sexy zonen’. De gedachte is als volgt: wanneer een vrouwtje zich laat bevruchten door een mannetje dat populair is bij andere vrouwtjes, bestaat grote kans dat haar zonen de volgende generatie vrouwtjes ook weer het hoofd op hol zullen brengen. De genen van moeder hebben via haar sexy, populaire zonen meer kans zich te verspreiden.

Misschien is dit wat er onbewust speelt bij meisjes die zwijmelen over de populairste jongen in de klas en zich voorstellen hoe mooi hun gezamenlijke kinderen wel niet zouden zijn. In de verte horen ze de bakvissen in de volgende generatie al op dezelfde manier zwijmelen over hún zoon.

 

auteur

Dagmar van der Neut

Nieuwsgierigheid is een van mijn belangrijkste drijfveren. Ik wil snappen hoe dingen werken. Hoe kan het dat…? Hoe zit het in elkaar? Waarom?

» profiel van Dagmar van der Neut

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Antisleurdagboek

Redacteur Janneke Gieles en haar man Jeroen doen een experiment: een week lang elke dag samen iets l...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Zeven zinvolle zaterdagen

De zaterdag gaat meestal op aan hockeyles, huiswerk en kamer opruimen. Maar wat als je hem ook voor ...

Lees verder
Artikel

Het dier in ons

Lees verder
Test

Wat is je hechtingsstijl?

Lees verder
Artikel

Partnergeur vermindert stress

Lees verder
Verhaal

Wat niet weet…

Lees verder
Advies

Ik heb nog gevoelens voor mijn narcistische ex

Lees verder
Advies

Heftige ruzies, heftige stiltes

Lees verder