Laatst overkwam het me weer: ik reed met mijn auto een parkeergarage in en precies onder het ‘maximale-hoogte-balkje’ bukte ik. Dit was een absurde actie. Ik rijd namelijk in een auto die met gemak onder het poortje door kan en bovendien, áls mijn auto al te hoog zou zijn, dan zou het dak worden geraakt en niet mijn hoofd. Bukken in een auto is dus volstrekt zinloos, maar toch doe ik het iedere keer weer. En – ik heb u wel gezien – ik ben niet de enige.

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest
Training

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest

  • Leer je omgaan met overprikkeling en overspoeling 
  • Ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn
  • Creëer je meer balans met behulp van de polyvagaaltheorie
Bekijk de training
Nu maar
69,-

Dat ik bukte terwijl ik de garage in reed, komt doordat de auto voor mijn gevoel een deel van mijn lichaam was, een soort tweede huid. Het dak van de auto was het verlengstuk van mijn hoofd en ik was bang om mijn ‘hoofd’ te stoten.

Het ‘parkeergaragefenomeen’ is slechts één voorbeeld van het feit dat wat wij voelen als ons lichaam, een complex geheel is. Het houdt niet per se op bij de vingertoppen en kan ons behoorlijk voor de gek houden. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze drie armen of benen hebben in plaats van twee. Er zijn anderen die kilo’s afvallen maar zich dik blijven voelen en ook ‘dik

Log in om verder te lezen.