Je leert de ‘beren op de weg’ herkennen.

De standaardaanpak voor verandering – goede gewoonten creëren en dan klein beginnen – werkt bij veel mensen goed; maar het werkt nog beter als je je concentreert op beren op de weg en strategieën ontwikkelt om die te omzeilen.

De eenvoudige en leuke manier om je gedrag te veranderen

De eenvoudige en leuke manier om je gedrag te veranderen

3 redenen om dit boek te lezen:

Lees verder

Stel, je neemt jezelf voor om twee keer per week te sporten. Lukt dat een keer niet, dan beschouw je het al gauw als een mislukt project en geef je er de brui aan. Beter is het om in te calculeren dat je in totaal twee keer mag overslaan.

Je leert jezelf te motiveren.

Wil je elke dag je huis opruimen, maar zie je er tegenop? Verbind die activiteit dan met iets dat je juist heel leuk vindt. Zet een koptelefoon op en luister naar je favoriete podcast.

Of beloof jezelf een beloning als je je nieuwe taak hebt verricht: naar de film, een lekker toetje. Kortom: geef je nieuwe activiteit een suikerlaagje.

Je leert hoe je een verandertraject goed afrondt.

Maak het vervelend voor jezelf als je project mislukt. Bijvoorbeeld door iemand anders een flinke som geld te beloven als je je doelen niet bereikt. Houd je vorderingen dan wel goed bij, op een manier die ook voor de ander is te volgen.

Katy Milkman, Echt veranderen. Ontdek jouw pad naar nieuw gedrag, Business Contact, € 22,99