Psychische klachten? Snel weer aan het werk!

Ze komt vrolijk binnenwandelen. Vertelt hoe haar mobieltje vanochtend in de wc-pot is gevallen en lacht hartelijk. Het gaat goed met Isabel Kuin (42).

Minder moe, meer energie
Training

Minder moe, meer energie

  • Inspirerende sessies voor meer inzicht in je vermoeidheid
  • Tools om je energie weer op te bouwen
  • Met gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming
Bekijk de training
Nu maar
55,-

Toen Kuin in het voorjaar van 2004 voor het eerst op consult kwam bij ArboUnie in Amsterdam, was dat wel anders. Ze kon nauwelijks lopen en voelde zich in alle opzichten ellendig. Zes weken daarvoor waren al haar gewrichten van de ene dag op de andere ontstoken geraakt en was ze helemaal opgezwollen. Acute artritis door besmetting met het parvovirus, kreeg ze na een spoedopname in het ziekenhuis en een periode van zenuwslopende onzekerheid te horen. Weinig tegen te doen, moet gewoon uitzieken.

Maandenlang kon ze vrijwel niets. Een bezoekje aan de bakker was al een toer: ‘Kwam ik daar eindelijk binnengestrompeld, liet ik de portemonnee uit mijn vingers glippen. En op­rapen kon ik niet.’ Werken was dus al helemaal niet aan de orde. En dat terwijl Kuin altijd met plezier naar haar werk ging – ze was (en is) hoofdconducteur bij de ns. Geen wonder dat ze zich op een gegeven moment eenzaam en geïsoleerd ging voelen.

En dan sliep ze ook nog eens slecht – van de pijn, van

Log in om verder te lezen.