Emotionele (in)stabiliteit

Uitslag: 13 punten = veerkrachtig

‘Ik kan heel veel aan, blijf altijd kalm in acute stresssituaties. Veel dingen door elkaar doen inspireert me. Ik presenteer twee programma’s voor de kro, maak voorlichtingsfilmpjes in ontwikkelingslanden, ben bezig met een roman en schrijf een column in Viva. En dan zit ik er ook nog over te denken om weer eens te gaan acteren, mijn oorspronkelijke beroep. Als je zoals ik last hebt van de gedachte dat het gras altijd groener is aan de andere kant van de horizon, moet je vooral heel veel dingen tegelijk doen, dan daag je jezelf steeds uit.

Elf jaar zit ik nu bij de televisie; jarenlang heb ik dag in, dag uit gedraaid omdat ik geen nee kon zeggen. Uit enthousiasme. Ik kon namelijk doen wat ik altijd al had gewild: de allerleukste juf zijn. Mijn ouders waren allebei onderwijzer, daar heb ik het van, denk ik.

Dat harde werken heb ik volgehouden totdat ik doodmoe en uitgeteld was. Ik kan slecht tegen langdurige stress. Vaak moet ik me overleveren aan de planning van meerdere programma’s tegelijk, waardoor ik soms wekenlang volgepland word voor allerlei opnames. Dan is er geen tijd meer om op

Log in om verder te lezen.