Sylvana Simons: ‘Ik kan tegen een stootje’

Sylvana Simons (33) – presentatrice van De TV-makelaar en het boekenprogramma Kaft – ging op haar veertiende het huis uit. Ze werd mishandeld door haar partner, was alleenstaande moeder en runt nu een gezin met vier kinderen. Hoe is haar persoonlijkheid opgebouwd?

1. Extraversie

‘Vroeger voelde ik me altijd het meest op mijn gemak als ik bij anderen was. Maar dat is veranderd. Tegenwoordig doe ik juist moeite om tijd voor mezelf te krijgen. In mijn werk heb ik constant mensen om me heen, en thuis zijn we ook nog eens met z’n zevenen: mijn man, zijn twee kinderen, mijn twee kinderen en de au pair, dus ik snak af en toe naar totale afzondering en rust. Sinds ik een bekende Nederlander ben, komen ook steeds vaker mensen op me af voor een praatje. Ik ben dan altijd heel vriendelijk en vraag ook wat aan hen. Mijn man wordt daar soms gek van: “Syl, je kunt toch niet met iederéén gaan staan praten?— Hij heeft helemaal gelijk, het zijn gewoon te veel mensen om allemaal te kunnen kennen. Toch wil ik niet worden zoals sommige andere bn-ers die met een kille blik over straat gaan en niemand zien staan. Dan zou ik Sylvana niet meer zijn.

Aandacht hoort heel erg bij mij. Op de een of andere manier trek ik altijd de aandacht. Als ik ergens binnen kom, dan bén ik er ook. Ik denk dat ik een opvallende verschijning

Log in om verder te lezen.
auteur

Edwin Oden

Ik schrijf heel graag. Het liefst mooie interviews waarin je de geïnterviewde ten diepste leert kennen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de ontdekkingen die worden gedaan in de psychologie. Neem bijvoorbeeld het breinonderzoek, waar revolutionaire technieken de laatste jaren geweldige inzichten hebben opgeleverd.

» profiel van Edwin Oden

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Tegenpolen trekken elkaar aan

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Dromendagboek

Van dromen valt veel te leren. Zet de nachtelijke avonturen van je kind op papier en praat er samen ...

Lees verder
Kort

Wanneer ben je aantrekkelijk?

Lees verder
Advies

Zal ik een time-out nemen?

Lees verder
Artikel

Jonge uitstraling: dit helpt!

Lees verder
Artikel

Alles wat een meisje moet weten

Lees verder
Artikel

De wetten van aantrekkelijkheid

Lees verder
Artikel

Wat vinden we mooi?

Lees verder