Volgens Arthur Aron, een psycholoog van State University of New York, kan dat hechte gevoel van vriendschap – dat gevoel waar meestal járen aan vooraf zijn gegaan waarin jullie ziel en zaligheid hebben gedeeld – ook ontstaan tussen vreemden mits ze de juiste vragen stellen en daar eerlijk antwoord op durven te geven.

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder
Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

De juiste vragen
Voor zijn onderzoek verzon Aron er 36, hij ‘gaf’ die vragen aan onbekenden en observeerde wat er vervolgens gebeurde. Wat bleek? Al na een paar uur voelden ze zich dichterbij elkaar staan dan bij sommigen van hun ‘oude’ vrienden.

Hoe die vragen er dan uitzagen? Nou, helemaal niet zo intiem als je – gezien het resultaat – misschien zou verwachten. Denk bijvoorbeeld aan deze: Zou je beroemd willen zijn? Zo ja, waarin? Of deze: Voor je iemand opbelt, oefen je dan wat je gaat zeggen? Zo ja, waarom? Of deze, ook een mooie: Wanneer heb je voor het laatst voor jezelf gezongen?

Kwetsbaarheid
En de antwoorden? Die reflecteren onze diepste angsten, grootste fouten en heimelijke dromen. Dus als je écht contact wil maken, vertel dan eens niet hoe goed het allemaal met je gaat, maar laat je ook eens van de andere kant zien.

Meer lezen?

Lees ook ‘Ik heb geen wij-gevoel met mijn collega’