Wat beïnvloedt ons eetgedrag

Hoe kunnen we vet, zout en zoet vaker laten staan voor vezels en vitamines? In Wageningen wordt daar onderzoek naar gedaan in een virtuele kantine – met kunstmatig geroezemoes en geurtjes. Journalist Marieke Buijs meldde zich aan als proefpersoon.

Het is een gekke gewaarwording: via een onbeduidende deur in een ziekenhuisachtige gang op de campus van Wageningen Universiteit & Research stap ik een ruime, lichte koffiebar binnen. Type goede bedrijfskantine, met een imposant espressoapparaat, maar ook broodjes, salades en soepen. Het ruikt zoetig, naar muffins, en op de achtergrond klinkt het gebruikelijke caférumoer. Schijn bedriegt: ik ben niet een café, maar een levensgrote kijkdoos binnengestapt. Acht beamers projecteren een illusie rondom op de muren.

Log in om verder te lezen.

auteur

Marieke Buijs

» profiel van Marieke Buijs

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Ons hele leven bestaat uit zelfbeheersing

Mensen die zichzelf goed in de hand hebben zijn op alle fronten beter af, zegt onderzoeker Roy Baume...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Vakantie? Eerst afkicken van stress

Psychiater Theo Compernolle, expert op het gebied van de invloed van stress op het brein, vertelt ho...

Lees verder
Artikel

Eenzaamheid: levensgevaarlijk

Lees verder
Artikel

Gewoon tevreden zijn

Lees verder
Artikel

Hoe open bent u?

Lees verder
Artikel

Bange tieners

Lees verder
Video

5 tips tegen stress

Bekijk video
Artikel

Creatieve blik

Lees verder