Het is een gekke gewaarwording: via een onbeduidende deur in een ziekenhuisachtige gang op de campus van Wageningen Universiteit & Research stap ik een ruime, lichte koffiebar binnen. Type goede bedrijfskantine, met een imposant espressoapparaat, maar ook broodjes, salades en soepen. Het ruikt zoetig, naar muffins, en op de achtergrond klinkt het gebruikelijke caférumoer. Schijn bedriegt: ik ben niet een café, maar een levensgrote kijkdoos binnengestapt. Acht beamers projecteren een illusie rondom op de muren. Het geroezemoes komt uit speakers en de muffingeur komt uit een flesje en wordt verspreid door een machine in het plafond.
Wat beïnvloedt ons eetgedrag
Premium
Premium
- 1602 woorden
- leestijd 9 minuten
Artikel
13 december 2018
(Laatste update: 30 maart 2020)
Hoe kunnen we vet, zout en zoet vaker laten staan voor vezels en vitamines? In Wageningen wordt daar onderzoek naar gedaan in een virtuele kantine – met kunstmatig geroezemoes en geurtjes. Journalist Marieke Buijs meldde zich aan als proefpersoon.
Meer lezen over dit thema?
Deel dit artikel:
Meest gelezen
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
- 5.