boeken

‘Hallo, met Helen. Je kent mij niet en ik ken jou ook nog niet, maar ik zou je toch graag eens willen ontmoeten.’ Jaap Willems is nog geen jaar weduwnaar, als hij door onbekende vrouwen wordt benaderd. ‘Hoe weet je dat ik weduwnaar ben?’ vraagt hij verbijsterd aan Helen. ‘Het vrouwennetwerk,’ antwoordt ze simpelweg.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

In de groep hoogopgeleide vijftigplussers in de Randstad zijn er op iedere alleenstaande man drie alleenstaande vrouwen. Het is een markt van dringen en verdringen, en als je niet snel toeslaat, blijf je gegarandeerd alleen.

De vrouwelijke belangstelling laat Willems niet onberoerd. Het na de dood van zijn vrouw gevormde voornemen om alleen te blijven, wankelt. En als hij op een feestje Katja ontmoet, slaat de verliefdheid toe. Binnen de kortste keren tekenen ze hun samenlevingscontract, dat met een groot feest gevierd wordt.

Jaap Willems, journalist, schrijver en hoogleraar wetenschapscommunicatie, beschrijft in Late liefde de obstakels op het pad van de liefde op latere leeftijd: de bagage aan ervaringen die ieder inbrengt, de verschillen in levensstijl, in opvattingen over geld, over kinderen, over wat je wel en niet met elkaar deelt. Het meeste is opgebouwd met een ander, en is niet zomaar

inwisselbaar. Voor Willems is de grens van inschikken en accepteren bereikt als Katja voor de vriendschap met een eerdere liefde een plaats inruimt die in zijn ogen strijdt met hun eigen relatie. Ze redden het samen niet.

Training Van single naar samen
Training

Training Van single naar samen

  • Leer wat je valkuilen zijn in de liefde
  • Ontdek welk relatietype je bent
  • Kom erachter wat voor partner bij je past
Bekijk de training
Nu maar
79,-

Willems ontvouwt zijn zorgvuldige afwegingen in heldere, openhartige taal. Het maakt van Late liefde een aanrader voor iedere vijftigplusser op vrijersvoeten.

– Jaap Willems, Late liefde, opnieuw verliefd na je vijftigste, Nieuw Amsterdam, € 14,50