Vijftigplus en opnieuw verliefd

  • 272 woorden
  • leestijd is 2 minuten
Zo roekeloos als op je twintigste ben je niet meer, maar ook op middelbare leeftijd kan het vrijgezelle liefdesleven enerverend zijn. Jaap Willems verwerkte zijn eigen ervaringen in een boek.

boeken

‘Hallo, met Helen. Je kent mij niet en ik ken jou ook nog niet, maar ik zou je toch graag eens willen ontmoeten.’ Jaap Willems is nog geen jaar weduwnaar, als hij door onbekende vrouwen wordt benaderd. ‘Hoe weet je dat ik weduwnaar ben?’ vraagt hij verbijsterd aan Helen. ‘Het vrouwennetwerk,’ antwoordt ze simpelweg.

In de groep hoogopgeleide vijftigplussers in de Randstad zijn er op iedere alleenstaande man drie alleenstaande vrouwen. Het is een markt van dringen en verdringen, en als je niet snel toeslaat, blijf je gegarandeerd alleen.

De vrouwelijke belangstelling laat Willems niet onberoerd. Het na de dood van zijn vrouw gevormde voornemen om alleen te blijven, wankelt. En als hij op een feestje Katja ontmoet, slaat de verliefdheid toe. Binnen de kortste keren tekenen ze hun samenlevingscontract, dat met een groot feest gevierd wordt.

Jaap Willems, journalist, schrijver en hoogleraar wetenschapscommunicatie, beschrijft in Late liefde de obstakels op het pad van de liefde op latere leeftijd: de bagage aan ervaringen die ieder inbrengt, de verschillen in levensstijl, in opvattingen over geld, over kinderen, over wat je wel en niet met elkaar deelt. Het meeste is opgebouwd met een ander, en is niet zomaar

Log in om verder te lezen.
auteur

Ranne Hovius

» profiel van Ranne Hovius

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Ben ik weer klaar voor een nieuwe relatie?

Lees verder
Branded content

‘Schoonheid is uitstralen dat je gelukkig bent’

De natuur heeft ons geprogrammeerd om naar mooie dingen te kijken, zegt psychologe Nancy Etcoff. Maa...

Lees verder
Column

Eetproblemen

Lees verder
Artikel

Zo word je onweerstaanbaar

Lees verder
Artikel

Bang voor de ring

Lees verder
Advies

Waarom houd ik mijn vriend op afstand?

Lees verder
Blog

Blog: Samen, maar echt geen relatie

Lees verder
Advies

Mijn vriend knuffelt me niet

Lees verder
Artikel

Liefde zit in de genen

Lees verder