boeken

‘Hallo, met Helen. Je kent mij niet en ik ken jou ook nog niet, maar ik zou je toch graag eens willen ontmoeten.’ Jaap Willems is nog geen jaar weduwnaar, als hij door onbekende vrouwen wordt benaderd. ‘Hoe weet je dat ik weduwnaar ben?’ vraagt hij verbijsterd aan Helen. ‘Het vrouwennetwerk,’ antwoordt ze simpelweg.

In de groep hoogopgeleide vijftigplussers in de Randstad zijn er op iedere alleenstaande man drie alleenstaande vrouwen. Het is een markt van dringen en verdringen, en als je niet snel toeslaat, blijf je gegarandeerd alleen.

De vrouwelijke belangstelling laat Willems niet onberoerd. Het na de dood van zijn vrouw gevormde voornemen om alleen te blijven, wankelt. En als hij op een feestje Katja ontmoet, slaat de verliefdheid toe. Binnen de kortste keren tekenen ze hun samenlevingscontract, dat met een groot feest gevierd wordt.

Jaap Willems, journalist, schrijver en hoogleraar wetenschapscommunicatie, beschrijft in Late liefde de obstakels op het pad van de liefde op latere leeftijd: de bagage aan ervaringen die ieder inbrengt, de verschillen in levensstijl, in opvattingen over geld, over kinderen, over wat je wel en niet met elkaar deelt. Het meeste is opgebouwd met een ander, en is niet zomaar

Log in om verder te lezen.