Vrouwen in de dierenwereld zijn keihard. Als ze de keus hebben, gaan ze voor de grootste, de stoerste en de knapste mannen. Size matters, zeker voor de hanestaartwidavink, een Afrikaanse zangvogel met een absurd lange staart.

Training Meer genieten van seks
Training

Training Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
45,-

Hoe langer de staart, des te meer seks het mannetje krijgt – met zijn eigen partner én met die van andere. Minder bedeelde mannen worden genegeerd of vaker belazerd; meer eieren in het nest hebben dan het DNA van een ander mannetje.

De natuur is onrechtvaardig. Want er zijn zoveel leuke mannen die misschien niet aan de idealen voldoen. En de knapste mannen blijken bovendien vaak hartstikke lui in de liefde. Zwaluwmannetjes met de langste staarten zijn het populairst, maar het zijn ook de minst toegewijde vaders. Ze sparen hun energie wellicht voor hun avontuurtjes.

Ook bij de mens zijn er aanwijzingen dat mooie mannen de neiging hebben tot achteroverleunen. Mannen die aantrekkelijker zijn dan hun partner reageren minder betrokken en behulpzaam op hun vrouw wanneer ze vertelt over persoonlijke problemen, dan mannen die minder aantrekkelijk zijn. Wie voelt dat hij meer opties heeft, hoeft immers niet zo zijn best te doen zijn partner te behagen. Biologie is vaak een kwestie van economie.