Karin Amstutz brengt een bezoek aan de angsttandarts

Wie?

– Karin Amstutz

Wat?

– Angsttandarts Erik Vermaire

Waar?

– Medisch Centrum Alkmaar, Bijzondere Tandheelkunde, www.mca.nl

Ik ben bang voor de tandarts. En voel me daardoor soms een behoorlijke aansteller. Gelukkig ben ik niet de enige. Meer dan 40 procent van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Bij maar liefst 800.000 mensen is die angst zo erg dat ze helemaal niet meer gaan. Toch zijn er maar weinig tandartsen in Nederland gespecialiseerd in angstbegeleiding. Erik Vermaire is daar een van.

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder
Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Vermaire ontvangt me op de afdeling Bijzondere Tandheelkunde in het Medisch Centrum Alkmaar. Normaal gesproken kom je hier alleen als je meer dan vijf jaar niet meer in een tandartsstoel hebt durven plaatsnemen. Zo erg is het met mij niet gesteld. Maar nu zit ik al een paar maanden met een gevoelige tandhals die maakt dat ik helemaal niets meer doe: ik poets die tand niet, ik stook niet en ik laat er al helemaal niemand naar kijken. Aan Erik Vermaire om hier verandering in te brengen.

We beginnen met een uitgebreide vragenlijst

– een doeltreffende manier om meer inzicht te krijgen in de aard van mijn angsten. Hoe hoog acht ik de kans

Log in om verder te lezen.