Meer hartstocht in uw relatie? Zes beproefde adviezen

Tip 3. Omhels elkaar totdat u zich beiden ontspannen voelt
Deze oefening is een geweldige manier om voeling te houden met uw partner, en om meer grip op uzelf te krijgen. Een simpele omhelzing kan zomaar een opening in je relatie teweegbrengen, het is een effectieve manier om je relatie te verbeteren.

Training Meer genieten van seks
Training

Training Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
45,-

Oefening: Bereid uzelf voor door een paar minuten te ontspannen; voel uw hartslag tot rust komen. Ga dan tegenover elkaar staan, met ongeveer een meter tussenruimte.
– Voel dat u in balans staat, op beide benen, stevig verankerd in de grond.
– Sluit uw ogen, haal adem en ontspan weer.
– Open uw ogen.
– Als u er allebei klaar voor bent, schuifel dan langzaam naar voren zonder de ontspannen en gebalanceerde houding kwijt te raken en zet een voet tussen de voeten van uw partner. Ga zo staan dat u makkelijk uw armen om elkaar kunt slaan, zonder te gaan wiebelen; trek of duw elkaar ook niet uit balans. Pas uw houding of positie zo aan dat u zich beiden fysiek op uw gemak voelt. Ontspan in de omhelzing en denk eraan goed te ademen. Veel gevoelens voor uw partner, uw relatie en uzelf zullen aan de oppervlakte komen. Merk deze weerstanden op, maar geef er niet aan toe.

Praat na afloop met elkaar over deze ervaring. Oefen dit een paar keer per week en na een paar maanden zult u verbaasd zijn over de vele verbeteringen. Elkaar knuffelen totdat je je ontspannen voelt heeft David Schnarch uitgebreid beschreven in zijn boek Intimacy & desire.

Advies 4: Maak oogcontact in bed