In bed valt er nog veel te winnen voor vrouwen, blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 4 op de 10 vrouwen zeggen minder van seks genieten dan hun (mannelijke) partner. ‘Kom op voor je eigen genot’ is dan ook de boodschap van Psychologie Magazine. Dat betekent niet per se váker vrijen, maar er wel meer van genieten.

Training Meer genieten van seks
Training

Training Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
45,-

Zo vindt 58% van de vrouwen het moeilijk om een orgasme te krijgen. Terwijl dat wél belangrijk is, zegt de Vlaamse seksexpert Marieke Dewitte in het nieuwe nummer van Psychologie Magazine: ‘Als seks te weinig belonend is, vermindert de zin.’

Vrouwen die zeggen dat ze het niet zo belangrijk vinden om klaar te komen – in onderzoek van Psychologie Magazine is dat maar liefst 82% –, krijgen volgens Dewitte vaak niet de juiste prikkels: ‘Wellicht houden ze zichzelf voor dat ze een orgasme niet zo belangrijk vinden, omdat ze dan minder frustratie ervaren.’

Ook op andere punten valt nog meer ontdekken over hun eigen lust en genot, geven vrouwen aan in het onderzoek. Vooral:

  • Hoe je seks ook in een langere relatie leuk en spannend houdt (46%)
  • (Weer) meer zin in seks krijgen én houden (34%)
  • ‘Beter kunnen aangeven wat ik lekker vind’ en ‘met meer aandacht leren vrijen zonder dat mijn gedachten steeds afdwalen’ (beide 28%). Zo zegt bijna een derde van de vrouwen (31%) tijdens seks geregeld aan huishoudelijke klusjes te denken.

Omdat seks zoveel leuker en spannender kan zijn, lanceert Psychologie Magazine een nieuwe online training speciaal voor vrouwen: ‘Meer genieten van seks’.

In deze training neemt seksexpert Marieke Dewitte je mee in de geheimen van de vrouwelijke seksualiteit. Want als vrouwen hun eigen lichaam beter leren kennen en hun fantasieën en verlangens de ruimte geven, wordt seks veel bevredigender – en gelijkwaardiger.