Afgelopen november maakte zanger Thé Lau bekend dat de rockband The Scene werd opgeheven. Heeft u daar slapeloze nachten van gehad?

Minder moe, meer energie
Training

Minder moe, meer energie

  • Inspirerende sessies voor meer inzicht in je vermoeidheid
  • Tools om je energie weer op te bouwen
  • Met gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming
Bekijk de training
Nu maar
55,-

‘Ik lag vóór die tijd vaker wakker. Thé voelde zich al langer miskend omdat zijn teksten niet goed te horen waren. Ik had er, als creatief mens, grote moeite mee dat hij de laatste tijd geen nummers meer samen wilde maken. Wij gaven hem wel de ruimte, maar hij wilde blijkbaar helemaal alleen verder. Ik heb er echt een klap van gehad. Het is treurig dat om één ego zoiets unieks verloren gaat. Maar het gaat over een tijdje wel weer jeuken en dan ga ik vanzelf weer naar een morsige oefenruimte. Ik hark nu al af en toe wat gitaar voor mijn zoontje van een halfjaar.’

Waarom is slaap uw passie?

‘Ik had ontzettend veel last van nachtmerries toen ik vijf jaar was, maar op grond daarvan zou je net zo goed kunnen verwachten dat ik juist niets met slaaponderzoek te maken wil hebben. Ik vond psychologie vroeger veel te soft. Totdat ik een hoofdstuk over psychofysiologie onder ogen kreeg. Ik dacht: “Bestaat dit? Dit is wat ik wil worden!”

Tijdens mijn stage heb ik onderzoek

Log in om verder te lezen.