Cursus

Waarom dóé ik dit in vredesnaam?

Ik ben niet de enige die zich dat soms afvraagt. Sterker nog, psychologe en coach Monique Schouten hoort het dagelijks. Haar meeste cliënten weten best dat ze niet slim bezig zijn. Vaak weten ze zelfs al hoe het wél zou moeten. Maar dat ook dóén is een ander verhaal.

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder
Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Dus daar zit ik dan, in de mooie lichte kamer van Schouten, met mijn variant op het bekende verhaal. Sinds een paar maanden probeer ik werk en gezin te combineren met het schrijven van een boek. Natuurlijk lukt dat vaak niet – duh, dat had ik van tevoren zelf ook wel bedacht. Toch zit het me dwars.

Maar erger dan dat knagende schuldgevoel is de constatering dat ik op de momenten dat ik wél aan mijn boek werk, steeds vaker woordloos naar mijn scherm staar. Toch klap ik telkens hoopvol mijn laptop open. En zo werk ik tegelijkertijd voortdurend en nooit aan mijn boek. Idioot.

‘Je aan-uitknop functioneert niet meer,’ vat Schouten mijn kwestie samen. ‘Maar de vraag is wat daar bij jou achter zit.’

Want twee mensen kunnen met precies dezelfde klacht rondlopen, maar er kan een heel ander probleem

Log in om verder te lezen.