P.F. Thomése : ‘Ik wist: het is zover, nu ga ik dood’

Twintig jaar lang vreesde auteur P.F. Thomése met grote regelmaat dat zijn laatste uurtje had geslagen. Ook al beseft hij nu dat hypochondrie ‘een beetje bij het schrijverschap hoort’, hij hoeft maar iets over een ziekte te lezen en de angst slaat hem weer om het hart.

Dit voorjaar had hij het weer bij het slapengaan: die angst om te vallen, peilloos diep te vallen. Toen hij insliep, wist hij het zeker: ‘Daar ga ik, ik word niet meer wakker.’ Als P.F. Thomése dit voorval aan je vertelt, zet hij zijn verhaal kracht bij door met zijn keel een akelig schrapend geluid te maken, alsof hij een heel eind onder water zat en net op tijd naar boven heeft kunnen zwemmen: UUUWGHHHH! – met die kreet

Log in om verder te lezen.

auteur

Edwin Oden

Ik schrijf heel graag. Het liefst mooie interviews waarin je de geïnterviewde ten diepste leert kennen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de ontdekkingen die worden gedaan in de psychologie. Neem bijvoorbeeld het breinonderzoek, waar revolutionaire technieken de laatste jaren geweldige inzichten hebben opgeleverd.

» profiel van Edwin Oden

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Beangstigend luchtje

Lees verder
Artikel

Hé, jij ook hier?

Natuurlijk, we zijn allemaal uniek. Alleen zijn we niet heel origineel als het gaat om onze reisavon...

Lees verder
Video

5 vragen over angst

Bekijk video
Interview

‘Je hersens denken: liever verkracht dan dood’

Lees verder
Advies

Hoe kom ik van mijn faalangst af?

Lees verder
Artikel

Nooit meer vliegangst

Lees verder
Artikel

Angstige kinderen

Lees verder
Advies

Ik zie enorm op tegen een bruiloft

Lees verder