Als kind scheurde ze uit jaloezie je mooiste poster kapot en naaide stiekem de mouwtjes van je poppenkleertjes dicht. Later deed jij alles om haar vriendje in te palmen. Niet omdat je hem zo leuk vond, maar vooral omdat het háár vriendje was. En ook nu kunnen de gemoederen af en toe nog hoog oplopen. Als ze weer eens opschept over haar kinderen, bijvoorbeeld. Maar je zus is ook degene met wie je vroeger uren kon spelen en ze staat altijd klaar als je het even niet meer ziet zitten.

Laat familiepatronen los – maak je eigen keuzes
Training

Laat familiepatronen los – maak je eigen keuzes

  • Herken én doorbreek je belemmerende familiepatronen
  • Ontdek hoe je je eigen pad kunt bewandelen en voel je vrijer
  • Inspirerende video’s en opdrachten onder begeleiding van een contextueel therapeut
Bekijk de training
Nu maar
69,-

Broers en zussen: ongeveer negentig procent van de Nederlanders heeft ze en de relatie met hen is vaak de langste van ons leven. We kunnen onze broers en zussen echter niet uitkiezen, zoals onze vrienden. Wie over broers en zussen praat, stuit dan ook al snel op de twee gezichten van de relatie. Aan de ene kant kan het een ontzettend hechte en liefdevolle band zijn, aan de andere kant ook een vol irritaties. Het is vaak onmogelijk om de relatie te beschrijven als uitsluitend innig of vijandig.

Robert Stewart van Oakland University nam met zijn collega’s volwassen broer-zusrelaties onder de loep, en ontdekte verschillende varianten. Sommige banden

Log in om verder te lezen.