Dat zegt de 92-jarige Paul Gebhard, een van de oorspron­kelijke onderzoekers uit het be­roemde Kinsey-onderzoek. Alfred Kinsey was zestig jaar geleden de eerste wetenschapper die aantoonde dat homo- en heteroseksualiteit twee uitersten zijn op een glijdende schaal en dat ieder mens ergens op die schaal is in te delen. Gebhard voerde het onderzoek opnieuw uit.

Hij kwam tot de conclusie dat iedereen als biseksueel wordt geboren. Omgeving, opvoeding en ervaringen bepalen vervolgens naar welke kant van de schaal iemand gedurende zijn leven verschuift. Biseksualiteit is volgens Gebhard meer regel dan uitzondering.

Ten tijde van het Kinsey-onderzoek werd homoseksualiteit als afwijking gezien. En hoewel Kinsey de eerste was die aantoonde dat exclusieve homo- of heteroseksualiteit zeldzaam is, kwam het woord biseksueel niet in zijn onderzoek voor. Gezien de (homofobe) tijd waarin het onderzoek plaatsvond, is dat volgens Gebhard niet verwonderlijk.

Met dit hernieuwde onderzoek wil Gebhard andere onderzoekers ervan doordringen dat niet de tweedeling homo-hetero de norm moet zijn, maar biseksualiteit. Eigenlijk is dat precies wat impliciet al in het Kinsey-rapport stond, maar door onderzoekers niet is overgenomen.

Journal of bisexuality, december 2008