Zo ga je om met een lastige partner

Hij doet te weinig in huis, zij zeurt altijd, hij heeft meer aandacht voor zijn computer dan voor haar, zij is nooit tevreden als hij wat doet, hij vergeet altijd hun trouwdag, zij maakt van alles een halszaak, hij laat zijn spullen altijd midden in de kamer staan, zij laat hem nooit uitpraten.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

Het is een bekend verhaal: nadat de roze wolk van verliefdheid is verdampt, zien we onze geliefde in een ander licht. Hij of zij is niet perfect. En soms blijkt onze partner zelfs over een aantal ronduit onaangename eigenschappen te beschikken. Ironisch genoeg zijn het vaak de karaktertrekken die we eerst zo aantrekkelijk vonden, die ons nu mateloos irriteren: ‘onafhankelijk’ wordt ‘asociaal’, ‘makkelijk’ wordt ‘te meegaand’, ‘betrouwbaar’ wordt ‘saai’. En ontroerden die rondslingerende sokken je eerst nog, nu zijn ze reden voor een knallende ruzie.

Wat vinden mensen lastig aan hun partner? Een rondvraag bij therapeuten en onderzoekers leverde een topvijf op van veelgehoorde klachten. Drie relatiedeskundigen leggen uit wat erachter zit, en of er nog iets aan te doen valt.

Mijn partner wil vaker dan ik

‘Hij heeft meer zin dan zij, dat is een klassieker,’ zegt

Log in om verder te lezen.