Er bestaat een verband tussen hitte en agressie: wordt het bijvoorbeeld 3 graden warmer dan normaal voor de tijd van het jaar in de VS, dan is er 14 procent meer geweld tussen groepen (zoals rellen) en 4 procent meer geweld tegen individuen.

Hoe beïnvloed je jouw emoties?
TEST
Doe de test »

Hoe beïnvloed je jouw emoties?

Warm weer maakt ons gevoeliger voor zwakke argumenten en minder kritisch bij besluiten: ‘Ik voel me goed, dus laat ik het maar doen.’

Proefpersonen besteedden bij regen gemiddeld 30 minuten meer aan hun werk dan op zonnige dagen. Bij mooi weer dwalen onze gedachten eerder af naar plaatsen waar we óók zouden kunnen zijn, zoals park of strand.

Bij temperaturen boven 30 °C zijn we een stuk minder gelukkig dan rond 20 °C. Het negatieve effect is zelfs vergelijkbaar met dat van een scheiding.

Lang niet iedereen houdt van zon, laat onderzoek onder Nederlandse jongeren zien; 16,8% van de Nederlandse jongeren zijn zomerliefhebbers; 8,7% zijn regenhaters; 26,8% van de Nederlandse jongeren haten de zomer en 47,7% maakt het niet uit welk weer het is.

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder
Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Inwoners van Californië zijn niet gelukkiger dan die van het Midwesten, ontdekte Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman. Zijn conclusie: blijkbaar is het klimaat niet zo belangrijk voor ons welbevinden.

Bronnen: Journal of Labor Economics // Journal of Applied Psychology // Journal of Happiness Studies // Emotion // Social Cognition // Science // Psychologie Magazine // Psychological Science