Traditie: Koffie met wortel

Onze cultuur heeft veel invloed op voedingskeuze en eetgewoonten. Van jongs af aan leert een kind wat wel en wat niet gepast is. Zo mogen sommige combinaties wel en andere niet. Bij koffie hoort een koekje en niemand zal je ooit een kop koffie met een worteltje voorzetten. Ook het tijdstip van consumeren is cultureel bepaald. De meeste Nederlanders eten ’s avonds een uitgebreide warme maaltijd, terwijl het in Zuid-Europese landen gebruikelijk is om ’s middags de zwaarste maaltijd van de dag te nuttigen. Door onze socialisatie is het zelfs mogelijk dat wij gezond voedsel niet meer als zodanig herkennen. De meeste westerse mensen moeten er niet aan denken om insecten of ratten te eten, terwijl dat in sommige niet-westerse landen heel gebruikelijk is. Met de smaak en de voedingswaarde van insecten en ratten is dan ook niets mis.

Uiterlijk: Glanzend appeltje

Grote glanzende rode appels spreken ons meteen aan, net zoals diepgroene, stevige bladgroente. Deze uiterlijke kenmerken vertellen ons dat dit voedsel rijp is of vers. Van nature hebben mensen de neiging om vers en rijp voedsel te eten, omdat dergelijk voedsel meer voedingsstoffen bevat. Kwekers en fabrikanten spelen daar handig op in. Appels worden

Training Mindful eten
Training

Training Mindful eten

  • Leer ontspannen omgaan met eten
  • Ontdek hoe je eetgedrag wordt beïnvloed
  • Inclusief meditatie en mindfulness-oefeningen
Bekijk de training
Nu maar
79,-
Log in om verder te lezen.