Wallace raakt geïntrigeerd door het verhaal van de zusjes en legt via een psychiater in Broadmoor contact met de meisjes. Langzaamaan wint ze hun vertrouwen en June en Jennifer geven de journaliste toestemming hun dagboeken te lezen. Door middel van deze aantekeningen, bevestigd door en aangevuld met de verhalen van hun ouders, leraren en psychologen, wordt de kern van het bizarre leven van deze zwijgende zusjes geschetst: de eicel die zich niet had moeten splitsen.

Training

Van single
naar samen

  • Leer wat je valkuilen zijn in de liefde
  • Ontdek welk relatietype je bent
  • Kom erachter wat voor partner bij je past
bekijk de training
Nu maar
€ 67,50

Wallace vat hun levensverhaal samen in het boek De zwijgende tweeling, waarin zij het beschrijft als ‘een stille oorlog’ die zij geen van beiden konden winnen: de strijd om een eigen persoonlijkheid.

Vanaf de eerste borstvoeding tot aan hun dertigste levensjaar, worden de meisjes heen en weer geslingerd tussen één zijn en anders zijn. Hun hele leven is gebaseerd op het sluiten van pacts, het angstvallig controleren of de ander die niet doorbreekt en het beramen van plannen om boven de ander uit te stijgen door deze pacts zelf te doorbreken.

Het stilzwijgen van de tweelingzusters is het grootste pact en meteen ook het grootste leed dat ze zichzelf aandoen. Niet alleen hun zwijgzaamheid, ook het gedrag van June en Jennifer is bizar. Als

Log in om verder te lezen.