BOEKEN
relaties

Twaalf jaar geleden schreef ik het boek Over de Regels van het Spel, een hart onder de riem voor alle vrouwen die onzichtbare derde in een huwelijk waren, zijn of zullen worden.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
195,-

Mijn eigen verhaal en dat van enkele vriendinnen nam ik als leidraad. Die verhalen leken erg op elkaar. Zo deelden wij de ervaring dat onze persoonlijkheid gedurende deze relatie geheel oploste, en wij verschrikkelijk op elkaar waren gaan lijken – en waarschijnlijk op alle geheime vriendinnen ter wereld. Dat was een van de tragikomische aspecten van het minnaressenschap.

Veel studiemateriaal was er destijds niet, behalve dan uit mondelinge overlevering. Maar nu is daar Verboden Liefdes. Openhartige verhalen van minnaressen. Televisiemaker Astrid Joosten interviewde elf vrouwen over hun langdurige liefdesgeschiedenis met een bezette man.

De interviews bevatten veel voor ingewijden al bekende informatie. Als het niet zo wrang zou klinken, zou je kunnen spreken van een feest der herkenning.

Nee, het zijn niet alleen maar pretrelaties met veel bloemen, champagne en frivole uitjes. Er wordt veel gehuild en geleden, er zijn bittere ruzies, er vallen klappen. En ja, de seks blijft fris en spannend, maar dat is geen kunst, bij al dat wachten en smachten. En ja, het

Log in om verder te lezen.