De verfijnde kwelling van overspel

BOEKENrelaties Twaalf jaar geleden schreef ik het boek Over de Regels van het Spel, een hart onder de riem voor alle vrouwen die onzichtbare derde in een huwelijk waren, zijn of zullen worden. Mijn eigen verhaal en dat van enkele vriendinnen nam ik als leidraad. Die verhalen leken erg op elkaar. Zo deelden wij de […]

BOEKEN
relaties

Twaalf jaar geleden schreef ik het boek Over de Regels van het Spel, een hart onder de riem voor alle vrouwen die onzichtbare derde in een huwelijk waren, zijn of zullen worden.

Mijn eigen verhaal en dat van enkele vriendinnen nam ik als leidraad. Die verhalen leken erg op elkaar. Zo deelden wij de ervaring dat onze persoonlijkheid gedurende deze relatie geheel oploste, en wij verschrikkelijk op elkaar waren gaan lijken – en waarschijnlijk op alle geheime vriendinnen ter wereld. Dat was een van de tragikomische aspecten van het minnaressenschap.

Veel studiemateriaal was er destijds niet, behalve dan uit mondelinge overlevering. Maar nu is daar Verboden Liefdes. Openhartige verhalen van minnaressen. Televisiemaker Astrid Joosten interviewde elf vrouwen over hun langdurige liefdesgeschiedenis met een bezette man.

De interviews bevatten veel voor ingewijden al bekende informatie. Als het niet zo wrang zou klinken, zou je kunnen spreken van een feest der herkenning.

Nee, het zijn niet alleen maar pretrelaties met veel bloemen, champagne en frivole uitjes. Er wordt veel gehuild en geleden, er zijn bittere ruzies, er vallen klappen. En ja, de seks blijft fris en spannend, maar dat is geen kunst, bij al dat wachten en smachten. En ja, het

Log in om verder te lezen.
auteur

Marjo van Soest

» profiel van Marjo van Soest

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Na de affaire

Hoe ga je verder als je partner een verhouding heeft gehad? Kun je er samen sterker uitkomen, na de ...

Lees verder
Artikel

Eerste hulp op de achterbank

Voor kleine kinderen is vakantie niet altijd een feest, zegt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Op...

Lees verder
Artikel

Ontrouw? Overspel? Zo kun je je relatie redden!

Lees verder
Artikel

Vreemdgaan sust bindingsangst

Lees verder
Advies

Ik ging vreemd

Lees verder
Artikel

Waarom gaan vrouwen vreemd?

Lees verder
Artikel

Natuurlijke rem op haantjesgedrag

Lees verder
Interview

5 spannende vragen over vreemdgaan

Lees verder