De verfijnde kwelling van overspel

BOEKENrelaties Twaalf jaar geleden schreef ik het boek Over de Regels van het Spel, een hart onder de riem voor alle vrouwen die onzichtbare derde in een huwelijk waren, zijn of zullen worden. Mijn eigen verhaal en dat van enkele vriendinnen nam ik als leidraad. Die verhalen leken erg op elkaar. Zo deelden wij de […]

BOEKEN
relaties

Twaalf jaar geleden schreef ik het boek Over de Regels van het Spel, een hart onder de riem voor alle vrouwen die onzichtbare derde in een huwelijk waren, zijn of zullen worden.

Mijn eigen verhaal en dat van enkele vriendinnen nam ik als leidraad. Die verhalen leken erg op elkaar. Zo deelden wij de ervaring dat onze persoonlijkheid gedurende deze relatie geheel oploste, en wij verschrikkelijk op elkaar waren gaan lijken – en waarschijnlijk op alle geheime vriendinnen ter wereld. Dat was een van de tragikomische aspecten van het minnaressenschap.

Veel studiemateriaal was er destijds niet, behalve dan uit mondelinge overlevering. Maar nu is daar Verboden Liefdes. Openhartige verhalen van minnaressen. Televisiemaker Astrid Joosten interviewde elf vrouwen over hun langdurige liefdesgeschiedenis met een bezette man.

De interviews bevatten veel voor ingewijden al bekende informatie. Als het niet zo wrang zou klinken, zou je kunnen spreken van een feest der herkenning.

Nee, het zijn niet alleen maar pretrelaties met veel bloemen, champagne en frivole uitjes. Er wordt veel gehuild en geleden, er zijn bittere ruzies, er vallen klappen. En ja, de seks blijft fris en spannend, maar dat is geen kunst, bij al dat wachten en smachten. En ja, het

Log in om verder te lezen.
auteur

Marjo van Soest

» profiel van Marjo van Soest

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Ik ben verliefd op mijn collega

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Interview

Fara Bellinga: ‘Herinneringen vastleggen vind ik zo waardevol’

Fara (30) en Daniel Bellinga (39) zijn ouders van Luan (6), Lucilla (4) en Luxy (1). Elke ochtend om...

Lees verder
Artikel

Mijn partner is verliefd op een ander, wat nu?

Lees verder
Artikel

Ontrouwe mannen zijn fouter

Lees verder
Artikel

Julia Onken over vreemdgaan

Lees verder
Advies

Sinds de partnerruil ben ik jaloers

Lees verder
Artikel

Tips voor bedriegers

Lees verder
Advies

Mijn vriend heeft steeds een andere vrouw nodig

Lees verder