Genoemd zijn de risicofactoren voor burn-out en in die zin vergroot elk kruisje de kans op burn-out. Toch kunnen wij niet zeggen dat u bij een bepaald aantal kruisjes in de gevarenzone komt. Het is namelijk de combinatie van factoren die de doorslag geeft.

Hoera! We bestaan 40 jaar

En dat vieren we met winacties en gratis downloads, 40 dagen lang. Feest je mee?

Ja, ik feest mee

Als u moeilijk nee kunt zeggen op de verzoeken van collega’s, is dat bij een geringe werkdruk minder belastend. Burn-out ontstaat bij een ongelukkige combinatie van factoren. Kijk bij stap 2 of de eerste signalen van burn-out bij u aanwezig zijn.

JA

Burn-out behoort tot de mogelijkheden, maar niet iedereen die tot de risicogroep behoort (stap 1) en die bovenstaande signalen ervaart (stap 2), ontwikkelt burn-out. Veel hangt af

van uw persoonlijke reactie op de signalen. Negeert u de signalen en gaat u gewoon door? Of onderkent u ze en onderneemt u actie om de situatie niet uit de hand te laten lopen?

NEE

U verkeert niet in de gevarenzone. Bij stap 4 en 5 kunt u zien hoe u ook in toekomst burn-out kunt voorkomen.

De aandacht voor uw priv -leven is niet alleen belangrijk om een goede balans te vinden tussen werk en ontspanning. Aangename ervaringen geven ook nieuwe energie.

Stap 1 Behoort u tot de risicogroep? Zet een kruisje

Log in om verder te lezen.