Genoemd zijn de risicofactoren voor burn-out en in die zin vergroot elk kruisje de kans op burn-out. Toch kunnen wij niet zeggen dat u bij een bepaald aantal kruisjes in de gevarenzone komt. Het is namelijk de combinatie van factoren die de doorslag geeft.

Minder moe, meer energie
Training

Minder moe, meer energie

  • Inspirerende sessies voor meer inzicht in je vermoeidheid
  • Tools om je energie weer op te bouwen
  • Met gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming
Bekijk de training
Nu maar
55,-

Als u moeilijk nee kunt zeggen op de verzoeken van collega’s, is dat bij een geringe werkdruk minder belastend. Burn-out ontstaat bij een ongelukkige combinatie van factoren. Kijk bij stap 2 of de eerste signalen van burn-out bij u aanwezig zijn.

JA

Burn-out behoort tot de mogelijkheden, maar niet iedereen die tot de risicogroep behoort (stap 1) en die bovenstaande signalen ervaart (stap 2), ontwikkelt burn-out. Veel hangt af

van uw persoonlijke reactie op de signalen. Negeert u de signalen en gaat u gewoon door? Of onderkent u ze en onderneemt u actie om de situatie niet uit de hand te laten lopen?

NEE

U verkeert niet in de gevarenzone. Bij stap 4 en 5 kunt u zien hoe u ook in toekomst burn-out kunt voorkomen.

De aandacht voor uw priv -leven is niet alleen belangrijk om een goede balans te vinden tussen werk en ontspanning. Aangename ervaringen geven ook nieuwe energie.

Stap 1 Behoort u tot de risicogroep? Zet een kruisje

Log in om verder te lezen.