Met dit voorbeeld in de jongste editie van Welke kleur heeft jouw parachute? illustreert de Amerikaanse auteur Richard Bolles hoe primitief ons systeem van werk zoeken is. De favoriete methoden van werkzoekenden – gerangschikt in volgorde – hebben namelijk precies de tegenovergestelde volgorde als de zoekmethoden van werkgevers. Wie serieus op zoek is naar een baan, moet het anders aanpakken, vindt Bolles, die al dertig jaar zijn bestseller schrijft, herschrijft en bijwerkt. De traditionele manier van werk zoeken is een loterij, een kansspel. De enige juiste manier om werk te vinden dat bij je past, is om te beginnen bij jezelf, de creatieve aanpak noemt Bolles dat. Die aanpak stoelt op drie geheimen.

Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een behulpzame stap bij zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt jou in de zoektocht naar je ideale coach.

Coach zoeken

Ten eerste moet u heel precies nagaan wat u de wereld te bieden heeft (wat). Ten tweede moet u heel nauwkeurig nagaan waar u uw vaardigheden wilt gebruiken (waar) en het derde geheim is dat u achter de organisaties moet aangaan die u het meest interesseren, ongeacht of daar een vacature is of niet (hoe). ‘Vergeet de beschikbare vacatures. Ga achter de baan aan die u het liefst zou hebben.’

De drie geheimen van succesvol solliciteren vormen debasis voor De parachute, zoals zijn praktisch handboek voor

Log in om verder te lezen.