Wie ben je?

‘Tja… dat hangt af van welk beeld van mezelf ik wil opvoeren. Over het algemeen, en zeker in een interviewsituatie, ben ik het liefst mijn beschaafde, aardige ik. Ik houd graag de controle over mezelf. Ik ben me er namelijk zeer van bewust dat er in mij dingen zitten die in gezelschap minder wenselijk zijn.

Ga voor groei
Word nu abonnee

Ga voor groei

Kies voor Psychologie Magazine en ontvang elke maand verrassende inzichten over gedrag, liefde, werk en mentale gezondheid. Ook ontvang je 15% korting op alle online trainingen in onze Psychologie Academy.

Word nu lid

Maar wanneer ik aan het schrijven ben, ben ik júíst met die ongecontroleerde kant bezig. Vergelijk het met een leeuwendompteur. Je doet de kooi open en laat de leeuw eruit. Als ik vervolgens ga deelnemen aan het sociale verkeer, moet dat gedeelte van mijn persoonlijkheid terug in de kooi.

Die ongecontroleerde kant van mij bestaat uit alle heftige emoties die je maar kunt bedenken. Ik heb het dan vooral over intieme relaties. Daarin kunnen ruzies erg ontaarden bij mij. Zo had ik eens ruzie met een vrouw die een kind van me wilde. Dat ging van: “Maar je had toch gezegd dat je een kind wilt?” Ik zei: “Ja, maar ik wil het niet nu.” Op een gegeven moment sloeg zij mij en ik trok aan haar haren.

Ja, ik kan wel eens aan de haren trekken. Ik blijf lang gecontroleerd,

Log in om verder te lezen.