De vraag

Heb ik een midlifecrisis?

Beste Ursela,
Als ik aandacht krijg van andere mensen, en dan vooral van mannen, dan voel ik me goed. Als ik het idee krijg dat ik er niet echt toe doe, me niet onderscheid van anderen in positieve zin, voel ik me niet geliefd en dus down. Ik ben dus heel bevattelijk voor aandacht krijgen en bijzonder gevonden te worden en zoek dat op.

Ik geef een voorbeeld. Een man vindt mij duidelijk leuker dan mijn collega's, praat graag met mij, lacht graag met mij, maar ik word dan verliefd. En dat kan niet en mag niet want ik ben getrouwd en hij ook. Hij kan zich vermaken door gezellig met mij te kletsen en weet dat er niet meer in zit maar ik merk dat ik toch heel graag meer wil. Hij zegt dat hij dat ook wil maar dat dat nu eenmaal niet kan. En .. dat verliefdheid overgaat en we dan met de brokken zitten als we nu voor elkaar zouden kiezen. We kiezen dus niet en blijven bij onze gezinnen.

Maar ik voel me zo down, ondanks het feit dat ik een man heb die veel meehelpt in het huishouden en goed is voor de kinderen. Wat hij echter niet kan (dat weet ik omdat ik het hem al honderd keer gevraagd heb) is aandacht geven aan mij. Geïnteresseerd zijn in mij. Iets gezelligs doen met mij. Gevolg: ik fiets en wandel veel met een vriendin of alleen. Gewoon om mijn hoofd leeg te maken en niet zo gefrustreerd te zijn. Pfff.. ik denk dat het een soort van midlife-probleem is (ik ben net 40) en hoop dat het snel over gaat.

Groetjes van Some one

Het advies

Ursela van Stekelenburg

Beste Some one,
Geliefd zijn, je geliefd voelen, dat doet elk mens goed. Dus vanzelfsprekend ook jou, dat is heel menselijk. De keerzijde is een ander gevoel, een gevoel van je down voelen, van je niet gelukkig voelen, als je je niet geliefd voelt, als je te weinig aandacht krijgt. Een bevattelijkheid voor de aandacht van anderen, die jou voor stemmingsschommelingen gevoelig maakt.

Een bevattelijkheid die wellicht wel minder zou zijn, als je meer aandacht van je man zou krijgen. Vraag in deze is de ‘waarom’-vraag: ‘waarom ondernemen jullie samen niet iets gezelligs?’ Iets wat jouw gevoelsleven zeker ten goede zou komen. Kijk daarom eens of het op de volgende manier lukt.

  • Spreek in de ik-vorm: ik voel/vind/wil.
  • Geef aan wat jij graag wilt, hoe jij hét graag ziet.
  • Formuleer eventueel een gemeenschappelijk voordeel.

Mocht je geen verbetering bespeuren, overweeg dan eens om samen met een deskundige te gaan spreken. Want het is en blijft natuurlijk belangrijk dat jullie met elkanders wensen rekening houden en daaraan ook tegemoet willen komen.

Some one, graag wens ik je veel sterkte bij het overwinnen van je down-gevoelens. En ik hoop van harte dat je binnenkort weer mag/kunt genieten van al die gezelligheden, samen met je man.

Hartelijke groet,
Ursela van Stekelenburg

www.cleverwise.com

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Deze is van mij

Het is gelukt, die leukerd zit naast je op de bank. Nu komt het erop aan: hoe voorkom je dat een and...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Kun jij dit trucje ook?

Wie kan met zijn oren wapperen? Of met zijn ogen dicht zijn navel aanwijzen? 8 trucjes om te probere...

Lees verder
Artikel

Verliefd op een ander – Wat je kunt leren van een affaire

Lees verder
Advies

Wat doe ik met dit onverwerkt verdriet?

Lees verder
Artikel

Waarom controleer ik de hele dag of de kranen dicht zijn?

Lees verder
Artikel

3 manieren om relaties te verdiepen

Lees verder
Artikel

Verbeter je relatie in 1 minuut (1)

Lees verder
Advies

Mijn vriend wil steeds bij me zijn

Lees verder