Oefening 1: Welke talenten erfde u van uw ouders?

Of u het leuk vindt of niet, genetisch hebt u een hoop van uw ouders gekregen. En niet alleen die prachtige volle lippen of die knokige knieën; ook intelligentie en sommige karaktereigenschappen zijn voor een groot deel biologisch bepaald.

Pak aan wat je dwarszit
Coachfinder

Pak aan wat je dwarszit

Minder stress, ander werk, meer zingeving of iets anders waarbij je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Een coach helpt je om sneller je doelen te bereiken.

Vind je ideale coach

Bent u net als uw ouders een makkelijke prater? Of functioneert u beter in de rust van uw tuin, alleen met de planten en de vogels? En die wiskundeknobbel, van wie hebt u die geërfd?

Denk eens aan uw moeder: wat zijn (of waren) haar sterke kanten? Ziet u daarvan iets terug bij uzelf? En uw vader: heeft (of had) hij eigenschappen die u in uzelf herkent?

Ook eigenschappen die u van uw ouders niet zo prettig vond, kunt u van hen hebben geërfd. Maar misschien bezit u ze wel in een aangenamere vorm. Dat bemoeizuchtige van uw moeder is bij u mogelijk terug te vinden in uw betrokkenheid. Het ontoegankelijke van uw vader kan bij u een groot vermogen tot concentratie zijn geworden.

Talenten die ik van mijn vader kreeg

Talenten die ik van mijn moeder kreeg

Uw ouders zullen u ook meer of minder hebben gestimuleerd in uw

Log in om verder te lezen.