Special make-up artist Lawrence Kelatow (38):

‘Grote, scherpe tanden, klauwen en bloed zijn de standaardingrediënten om iets angstaanjagends te creëren. Die gebruik ik dan ook volop. Het is ook eng om iets met ogen te doen: gekleurde lenzen, heel kleine pupillen, of bij een masker de ogen zelfs helemaal weglaten. Maskers en lichaamsdelen maak ik van siliconen. Dat ziet er levensecht uit, en dat is weer extra eng. Bij enge schepsels is het belangrijk om elementen te gebruiken die echt bestaan, zoals de staart van een ratelslang, spinnenpoten, het lichaam van een octopus. De hersenen van de kijkers redeneren dan: dit herken ik, dus het moet wel echt zijn.

Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een behulpzame stap bij zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt jou in de zoektocht naar je ideale coach.

Coach zoeken

Ik werk voor films, televisieseries, commercials en evenementen. Als het eng moet zijn, weten ze me te vinden. Ik deed de special effects make-up voor de films Zombibi en Carniflex. Maar ik kan nóg zulke enge creaties maken, griezelig is het pas echt als je zo’n monster niet helemaal ziet, bijvoorbeeld omdat het half in het donker wordt gefilmd. Daardoor slaat je fantasie op hol. In Psycho zie je dat een meisje onder de douche staat en dat er bloed in het putje stroomt. De suggestie dat ze wordt

Log in om verder te lezen.