Waar we ons het gelukkigst voelen weet hij wel: op de hei, in de duinen en op het strand. Die landschapstypen scoren het hoogst in natuurbelevingsonderzoek dat omgevingspsycholoog Sjerp de Vries recentelijk publiceerde.

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder
Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Via de ‘HappyHier-app’ gaven mensen hun geluksgevoel weer, terwijl de app registreerde in welk landschapstype ze zich bevonden. Maar De Vries nuanceert zijn bevindingen direct: een voorkeur voor een bepaald natuurtype wil niet zeggen dat daar ook de grootste gezondheidseffecten optreden.

Behoedzaam onderzoekend en formulerend brengt hij de positieve invloed van de natuur op de mens in kaart, of dat nu bos, park of de eigen tuin is.

Wat vinden we in de natuur dat zo goed voor ons is?

‘Rust, zeggen veel mensen. Leven in een stedelijke omgeving betekent dat je brein hard moet werken. Van alles vraagt je aandacht: neonreclames, verkeer, geschreven teksten, maar ook andere mensen.

Log in om verder te lezen.