Wat zet vrouwen aan tot vrijen? Een klinisch psycholoog en een evolutionair psycholoog, Cindy Meston en David Buss, bespreken dat in hun boek Waarom vrouwen seks hebben. Aan bod komen uiteraard liefde en geilheid, maar ook minder fraaie en minder voor de hand liggende motieven, zoals je ego oppeppen, plichtsgevoel, wraak en macht. Daarnaast behandelen de auteurs redenen die de behoefte aan seks juist in de weg zitten, zoals seksuele problemen en sleur.

Training Meer genieten van seks
Training

Training Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
45,-

Buss en Meston baseren hun uitspraken op eigen wetenschappelijk onderzoek, waarbij ze maar liefst 237 motieven voor seks achterhaalden en onder de loep namen. De populairste ervan komen aan bod in hun boek. Dat is niet alleen interessant, het leest ook als een trein. Mede door de vele interviewfragmenten over seks is het bovendien zeer smeuïg – ook voor mannen.

De combinatie van deze twee auteurs levert een leuke chemie op, bijvoorbeeld als het gaat om jaloezie als reden om te vrijen. Het klinische perspectief van Meston zoomt in op de mogelijke ­problematische kant daarvan, namelijk wanneer jaloezie ziekelijk wordt. Het evolutionaire perspectief van Buss helpt je te begrijpen waarom vrouwen vrijen uit jaloezie: om te voorkomen dat hun partner aandacht schenkt aan een ander, en haar om

die ander in de steek laat.

– Cindy Meston en David Buss, Waarom vrouwen seks hebben, Nieuw Amsterdam Uitgevers, € 19,95