Vrouwen hebben niet zomaar seks

Vrouwen hebben wel 237 uiteenlopende motieven om met iemand tussen de lakens te duiken, ontdekten de beroemde psychologen en onderzoekers David Buss en Cindy Meston. Ze schreven er een smeuïg boek over.

Wat zet vrouwen aan tot vrijen? Een klinisch psycholoog en een evolutionair psycholoog, Cindy Meston en David Buss, bespreken dat in hun boek Waarom vrouwen seks hebben. Aan bod komen uiteraard liefde en geilheid, maar ook minder fraaie en minder voor de hand liggende motieven, zoals je ego oppeppen, plichtsgevoel, wraak en macht. Daarnaast behandelen de auteurs redenen die de behoefte aan seks juist in de weg zitten, zoals seksuele problemen en sleur.

Buss en Meston baseren hun uitspraken op eigen wetenschappelijk onderzoek, waarbij ze maar liefst 237 motieven voor seks achterhaalden en onder de loep namen. De populairste ervan komen aan bod in hun boek. Dat is niet alleen interessant, het leest ook als een trein. Mede door de vele interviewfragmenten over seks is het bovendien zeer smeuïg – ook voor mannen.

De combinatie van deze twee auteurs levert een leuke chemie op, bijvoorbeeld als het gaat om jaloezie als reden om te vrijen. Het klinische perspectief van Meston zoomt in op de mogelijke ­problematische kant daarvan, namelijk wanneer jaloezie ziekelijk wordt. Het evolutionaire perspectief van Buss helpt je te begrijpen waarom vrouwen vrijen uit jaloezie: om te voorkomen dat hun partner aandacht schenkt aan een ander, en haar om

Log in om verder te lezen.
auteur

Pieternel Dijkstra

Ben je ook een beetje verlegen, onzeker of makkelijk van streek? Zie je op tegen praatjes met onbekenden, en drukke feesten?

» profiel van Pieternel Dijkstra

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Seks helpt tegen stress

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Interview

Hoe ik mijn zoon met autisme ging begrijpen

Doordat zijn zoon Zac (13) autisme heeft, wist vader Keith (48) nauwelijks wat hem bezighield. Een c...

Lees verder
Kort

Zo geniet je meer van seks

Lees verder
Artikel

Hoe communiceert de andere sekse?

Lees verder
Artikel

Sportverslaving bij vrouwen?

Lees verder
Artikel

Het leven van een vrouwenbrein

Lees verder
Kort

Vrouwen zijn minder boos dan mannen

Lees verder
Artikel

Seks: meisjes denken alleen aan zichzelf

Lees verder